L’Ajuntament d’Alacant i la UA es comprometen a impulsar el Parc Científic i el creixement econòmic de la província

1370
El alcalde de Alicante, Luis Barcala firma un convenio con el Rector de la Universidad de Alicante, Manuel Palomar Sanz. Foto; Ayuntamiento de Alicante/Ernesto Caparrós

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, han firmat este matí un conveni de col·laboració per a impulsar l’intercanvi i difusió de coneixement científic i cultural en la ciutat d’Alacant, així com promoure la cessió de l’ús dels espais, comprometent-se en el marc de les conversacions mantingudes a reprendre el projecte estratègic del Parc Científic per a resoldre i agilitzar la gestió de les llicències, així com el creixement de noves empreses innovadores.

“Hem aprofitat esta ocasió per a parlar sobre un projecte estratègic d’àmbit municipal i provincial com és el Parc Científic, en el que la Universitat ha fet un esforç molt important i on cal protegir els projectes a desenrotllar, per tant hui també ens posem a treballar per a les iniciatives d’impuls del parc científic”, hi ha assenyalat l’alcalde d’Alacant.

En este sentit, el primer edil ha destacat que “el Parc Científic requerix obres a executar i infraestructura, per la qual cosa tenen garantit el suport dels treballadors municipals. Les instruccions són que les llicències es tramiten amb la pressa necessària i que les qüestions que vagen sorgint es resolguen amb normalitat”. Per la seua banda el rector de la UA, Manuel Palomar, ha agraït a Luis Barcala “l’interés mostrat per conéixer tot el que estem traient avant en un convingut que incrementarà l’activitat en la ciutat d’Alacant en matèria de cultura”, alhora que es referia al Parc Científic afirmant que “l’alcalde ha mostrat el seu interés institucional i personal per a visitar-ho insitu i així conéixer de primera mà l’estat actual del parc i el desenvolupament que pot tindre en els pròxims mesos”.

Quant al nou conveni, que tindrà una duració d’un any, ambdós institucions es comprometen a col·laborar en la realització i difusió de les activitats culturals produïdes per les Aules Culturals de la UA en els distints espais públics dependents de l’Ajuntament d’Alacant, entre els que es troben el Centre Cultural Les Cigarrerres, el Museu d’Art Contemporani d’Alacant, la sala d’exposicions Llotja del Peix i Castillo de Santa Bárbara.

L’Ajuntament d’Alacant i la Universitat procediran a constituir una Comissió Mixta, a fi d’efectuar el seguiment de l’aplicació del conveni en tots els seus aspectes, així com de resoldre els dubtes que suscite la seua aplicació. La Comissió Mixta estarà integrada pel vicerector de Cultura, Esport i Llengües, o persona en qui delegue, i pel Regidor de Cultura, o persona en qui delegue.

COMPARTIR