L’Ajuntament d’Alacant promou l’organització i promoció de cinc proves de ciclisme randonneur o de llarga distància

1408
ajuntament alacant promou organizacio promocio probes ciclisme llarga distancia

El Patronat Municipal de Turisme i platges, dirigit per l’edil socialista, Eva Montesinos, informa que Alacant serà la ciutat pionera a programar cinc proves de ciclisme randonneur, Ciclisme de llarga distància o d’ultrafons, la primera De les quals tindrà lloc el pròxim 3 de febrer, i compte ja amb 70 persones inscrites.

L’objectiu del randonneur és promoure una activitat on es premien els esforços d’aquells ciclistes que desitgen provar els seus límits personals combinant la diversió del turisme amb les característiques del ciclisme a distància. El calendari i distància són els següents: 3 de febrer, 200 Km; 10 de març, 300 Km; 7 d’abril, 400 Km; 12 maig, 600 Km; i 5 d’octubre, 1.000 Quilòmetres.

L’edil de Turisme i platges va destacar ‘la ferma aposta que s’està realitzant per atraure i fomentar el turisme esportiu des de l’Ajuntament a la nostra ciutat‘, i va indicar que es va a col·laborar amb este tipus de proves per a promocionar-les tant en fires nacionals com internacionals i en específiques com la Unibike, esdeveniment especialitzat que s’organitza en Ifema a Madrid.

Les activitats randonneur, ja s’està celebrant en altres comunitats autònomes, encara que fins a este any no s’havien realitzat cap en la Comunitat Valenciana.

Així mateix indicar que durant les diferents etapes predomina una total autosuficiència del participant, quedant prohibit rebre assistència fora dels punts de control establits. Les normes de tràfic han de respectar-se estrictament i és obligatori l’ús de casc i llums, així com roba reflectora.

La primera randonneur d’Alacant que es va a celebrar eixirà des de la rotonda del camp de golf de la platja de Sant Joan i també servirà com a final d’etapa, i és la prova més curta de les cinc que es van a organitzar. Serà una ruta per les comarques alacantines de l’Alacantí, Alcoia i l’Alt i Mig Vinalopó amb alguna de les pujades més clàssiques de la zona i un terreny molt propici per a rodar. Esta activitat es definix com una excursió personal -no és una carrera ni tampoc una marxa-. El recorregut més llarg serà la que se celebrarà a l’octubre amb una distància total de mil quilòmetres.

Des del Patronat de Turisme s’està fent un gran esforç en la promoció d’activitats esportives. “Només en 2017 es van celebrar a Alacant 38 esdeveniments (17 professionals, 8 no professionals, 13 Stages/Grups entrenament professionals o grups amateurs) amb un total de 16.775 participants”, ha declarat l’edil, qui ha destacat el “augment progressiu que va dels 12 esdeveniments esportius organitzats a Alacant en 2015 enfront dels 38 que es van celebrar en 2017. L’evolució és molt positiva”.

Per tal motiu, esta classe de fires prenen cada vegada més importància. I es demostra en la passada edició Unibike que va rebre un total de 46.129 persones -un 5% més que l’any anterior- en la seua quarta convocatòria que, organitzada per IFEMA i AMBE, es va celebrar al setembre.

Unibike va comptar amb la participació de més de 200 empreses i al voltant de 500 marques de bicicletes i en les diferents activitats van participar més de 5.000 persones.

Tota la informació sobre esta classe d’esdeveniments ciclistes es troba en la web http://www.ciclismoenalicante.es.