L’Ajuntament d’Alacant s’uneix a la campanya Let’s Clean Europe amb una jornada de neteja en l’illa de Tabarca

1144

L’Ajuntament d’Alacant ha celebrat una jornada de neteja de residus marins en l’illa de Tabarca en la que ha participat el regidor de Medi Ambient, Israel Cortés, acompanyat de 198 voluntaris. La campanya Let’s Clean Europe s’ha desenvolupat durant els dies 11, 12 i 13 de maig en tota Europa.

Monitors d’Educació Ambiental i personal municipal han repartit als participants el material necessari per a l’arreplega de residus en zones naturals com a sacs de fem i guants abans de començar un recorregut en què també han pogut conéixer millor la història de l’illa, incloent una visita al Museu de Nova Tabarca. Israel Cortés ha destacat la importància de “concienciar i sensibilitzar sobre este problema mitjà ambiental per a generar un canvi d’hàbits i incrementar el compromís ciutadà amb les nostres platges”.

Els prop de 200 voluntaris inscrits que col·laboraran són d’Aigües Municipalitzades d’Alacant, Suavinex, el Grup GEA, i Escoltes.

Setmana Europea de Neteja d’Espais Públics

Cada any, milions de tones de fem són depositades en l’oceà, platges, boscos, naturalesa en general.

Les principals causes que açò ocórrega són, d’una banda, els patrons insostenibles de consum i producció presents hui en dia en la societat, estratègies de gestió de residus de baixa qualitat i la falta de sensibilització de la població. Per a reduir la quantitat de fem en la naturalesa i donar visibilitat a este assumpte, es coordina anualment una jornada de neteja d’espais públics a nivell Europeu.

Així mateix al formar part de ‘Let’s Clean Up Europe!’ i ajudar a netejar l’ambient que els rodeja, els participants han pogut veure de primera mà la quantitat de fem que s’aboca il·legalment. Esta acció dóna als ciutadans una oportunitat única de conscienciar-se per a ajuda a canviar el comportament de la gent.

COMPARTIR