L’Ajuntament de Borriana desplega un dispositiu especial de neteja i arruixada de carrers pels diferents barris

420

L’Ajuntament de Borriana va començar fa uns mesos un dispositiu especial de neteja nocturna i arruixada dels carrers del municipi amb aigua, cada dia durant tot l’any, per a així netejar les pixarrades dels gossos i evitar olors i brutícia.
Es tracta, segons ha explicat el regidor de Via Pública, Vicente Aparisi, d’una campanya específica que l’equip de govern municipal ha encarregat a l’empresa del servei de neteja de la via pública de Borriana, FOBESA, d’arruixades nocturnes per a “garantir la bona conservació de les principals vies i places de la ciutat”.
Aquest pla especial ha suposat una contracta afegida de 70.000 euros per al disseny i desenvolupament del programa per part de FOBESA, “un pla que ja s’està executant i que ara està incidint especialment en la zona marítima”, ha assegurat.
El servei es realitza de manera diària entre el diumenge a la nit i el divendres a la nit, en horari de 23h a 6h, i en funció de les necessitats concretes de cada espai, els operaris estableixen una periodicitat per a desenvolupar aquestes tasques, tant diària com setmanal o quinzenal.
A més, ha concretat Aparisi, amb la finalitat de programar les tasques de neteja i arruixat i fer el servei més eficaç i eficient, s’ha dividit el nucli urbà en diferents sectors. Així, un equip integrat per un camió cisterna de 10m3, amb conductor i peó, s’encarrega tant de les tasques d’arruixat amb mànega com dels treballs amb les pinyes d’aspersió.
Alhora, per a optimitzar el desenvolupament dels treballs i evitar desplaçaments innecessaris, ha indicat el regidor de Via Pública, el sistema d’omplir i carregar d’aigua el vehicle es realitza en diferents punts del municipi, com ara l’avinguda Enrique Tarancón o l’edifici la Joia, situat en la carretera de Nules.
Aquestes tasques, ha indicat, complementen les que la companyia ja desenvolupa de manera diària en el municipi per a garantir la neteja de la via pública en el nucli urbà.
Conscienciar la ciutadania
L’edil ha posat l’accent en l’esforç i la dedicació per part del consistori a mantenir els carrers i els espais públics nets i confortables per a garantir la salut i el benestar de la ciutadania.
Aparisi ha apel·lat a la “actitud cívica i responsable” dels veïns i veïnes del municipi perquè contribuïsquen al manteniment de la via pública, el mobiliari urbà i a la neteja de la ciutat. Per al representant municipal, la neteja dels carrers és “de vital importància”, ha asseverat, perquè s’hi garanteix “la seguretat de tota la ciutadania reforçant un entorn higiènic i lliure d’infeccions”.
No obstant això, ha retret l’actitud “no sempre cívica” d’algunes persones perquè no netegen els excrements i les pixarrades de les seues mascotes i ha advertit “dels efectes negatius que causen en la via pública tant per les olors i la brutícia com perquè oxiden els materials del mobiliari urbà”, i ha posat com a exemples, entre altres, els fanals, els bancs, i els semàfors.

COMPARTIR