L’Ajuntament de Castelló concedeix la llicència d’obres per al centre de salut del Raval Universitari

1104

El centre de salut del Raval Universitari està una mica més a prop. La Junta de Govern Local aprovarà aquesta setmana la concessió de la llicència urbanística de construcció (llicencia d’obres) del nou ambulatori a petició de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública dirigida per la consellera Carmen Montón. La concessió de la llicència, que ha rebut hui el vistiplau de la comissió d’estudi de Drets i Serveis, és el pas previ necessari per a poder procedir a la licitació de les obres.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que “es tracta d’un tràmit administratiu més però molt significatiu per a fer realitat una nova infraestructura sanitària que millore la qualitat assistencial en la ciutat i, en concret, en el barri del Raval Universitari”.

La primera edil ha agraït el treball de la Conselleria de Sanitat i del Departament de Salut de Castelló perquè el districte Oest de la ciutat compte amb un centre sanitari que garantisca les necessitats del seu veïnat. Cal recordar que, malgrat que la denominació d’aquest recurs siga el de consultori auxiliar, aquesta és només administrativa, ja que en una mateixa zona no pot haver-hi dos centres de salut tipificats com a tals. En la pràctica, comptarà amb els serveis sanitaris que corresponen a una infraestructura de l’entitat que necessita el barri.

Està previst que el nou centre d’Atenció Primària, que tindrà una superfície total construïda de 1.684 metres quadrats, conste d’àrea de recepció (amb admissió/cita prèvia i sala d’espera); àrea de Medicina de Família (amb 3 consultes de Medicina de Família, 2 consultes d’infermeria, 1 consulta polivalent i sala d’espera d’adults); àrea de Pediatria (amb 2 consultes de pediatria, 2 consultes d’infermeria pediàtrica, i sala d’espera de pediatria); àrea de Tècniques/Extraccions (amb sala d’extraccions perifèriques, sala de capellans i altres tècniques i sala d’urgències).

El nou centre també disposarà d’àrea maternal (amb 1 consulta de matrona i 1 sala de preparació al part/sala multiusos); Àrea de Salut Sexual i Reproductiva (amb 1 consulta de medicina de SSR, 1 consulta d’infermeria i 1 despatx de psicòleg); àrea de Treball Social (amb despatx de treballadora social); Àrea d’activitats docents/reunions i administració (amb sala de reunions/biblioteca, despatx de coordinació d’infermeria i despatxe cap zona bàsica); així com Condícies, Magatzem, neteja i Rack de comunicacions.

Així mateix, la zona d’atenció continuada/urgències estarà dotada de 2 consultes mèdiques, 1 consulta d’infermeria, 1 consulta de tècniques vitals, 1 sala d’estar, 1 sala d’espera i 3 zones de descans.

COMPARTIR