L’Ajuntament de Castelló insta al Consell a convocar la mesa de qualitat de l’aire

682

El consistori col·laborarà també en l’elaboració d’un estudi que analitze l’entorn del polígon industrial Serrallo

L’Ajuntament de Castelló s’ha compromés davant la plataforma de Frenem la Contaminació a instar a la Generalitat Valenciana a convocar la mesa de la qualitat de l’aire, la qual integra a ajuntaments de l’àrea de Castelló, empreses i col·lectius ecologistes.

Així ho han comunitat a representants de l’entitat els regidors de Transició Ecològica i de Gestió de Residus i Reciclatge, Fernando Navarro i Ignasi Garcia, respectivament, en una reunió mantinguda al consistori i després de la qual transmetran aquesta sol·licitud al director general de Qualitat Ambiental, Joan Piquer. Els responsables municipals també han oferit la col·laboració per trobar un organisme independent que realitze un estudi epidemiològic a l’entorn del Serrallo.

Per la seua part, Navarro ha destacat que “la contaminació atmosfèrica causa més arítmies que el consum de tabac, per la qual cosa l’ajuntament s’ha d’implicar en la realització d’un pla de qualitat de l’aire que albire en quines condicions viuen els veïns”. L’àrea de Transició Ecològica preveu iniciar enguany la redacció d’aquest document amb les reivindicacions de Frenem la Contaminació com a referència.

En aquest sentit, el regidor de Gestió de Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, s’ha mostrat favorable a impulsar “qualsevol mesura que contribuïsca a millorar la qualitat mediambiental i acabe amb les molèsties que pateix el veïnat en certs punt de la ciutat, com el Grau”. El també responsable de Transparència aposta per “gestionar amb tota claredat les dades i el registres obtinguts i ser, tant de l’administració municipal com des de l’autonòmica, garantia de compliment de la legislació vigent”.

COMPARTIR