L’ajuntament de València neteja els efectes del temporal i enllesteix les platges per al seu ús normal

791

El regidor de Neteja de l’Espai Públic i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha confirmat que durant el cap de setmana es podrà fer un ús normal de les platges de la ciutat una vegada han conclós els treballs per netejar els efectes del temporal. A més, ha destacat el treball que durant els mesos d’estiu fan els servicis municipals de neteja, tant a les platges com als espais públics on hi ha una major densitat de persones, en part per l’afluència de turistes. Entre les dades més destacables del passat mes de juliol hi ha la recollida de més de 83 tones i mitja de residus gràcies a la neteja de les platges, un registre que suposa entre cinc i deu vegades més que en temporada baixa, segons l’any.

Campillo ha destacat el reforç que se sol fer, segons les necessitats derivades de l’època de l’any o de celebracions com ara festes o la Gran Fira del mes de juliol. «Optimitzem recursos per poder atendre necessitats com ara la temporada alta de màxima afluència ciutadana a les platges i zones properes», ha explicat.

Els servicis de neteja mecànica i manual a les platges s’estenen durant tota la setmana, inclosos els diumenges i dies festius, durant les primeres hores del dia. Els operatius els integren cinc màquines per netejar la zona d’arena, 30 persones que fan la neteja manual i buiden les papereres i tres vehicles de recollida de residus. El pressupost anual per a fer esta neteja de les platges de la ciutat és de 1,38 milions d’euros.

«Altre servici que cobra una importància major en estiu és el de la neteja amb aigua a pressió, amb una freqüència millorada en l’anterior mandat per situar-se en 21 dies. Tenim 51 equips netejant l’espai públic amb aigua a pressió tots els dies laborables en torns de matí, vesprada i nit», ha detallat el vicealcalde. Estos equips se dividixen entre els que fan la neteja amb camió cisterna (17 equips), les màquines que netegen les voreres (24 equips que també fan actuacions complementàries sobre punts singulars per taques o altres residus), els sis equips que treballen amb hidronetejadora sobre punts singulars o amb queixes veïnals i els quatre equips que netegen contenidors i el paviment de cada illa de contenidors. Tot, amb un pressupost anual de 4,75 milions d’euros.

Pel que fa als servicis bàsics d’agranada manual i buidatge de papereres i la neteja manual i agranada mecànica de jardins de menys de 5.000 metres quadrats, els servicis municipals compten amb 436 treballadors i treballadores i 22 agranadores mecàniques durant tots els dies laborables en torns de matí, als qui cal sumar 41 persones més treballant en torn de vesprada per repassar zones amb una intensitat major d’embrutament. A més, hi ha 119 equips centrats en la neteja de botellot que fa repassades els diumenges. Diàriament arrepleguen una cinquantena de tones de residus i el pressupost anual per fer-ho possible és de prop de 22 milions d’euros.

També durant el mes de juliol s’ha registrat la recollida d’unes 300 tones de residus i la neteja de vora un milió de metres quadrats relatius a solars i zones sense urbanitzar. Els solars municipals i d’ús públic s’estenen sobre 1.843 parcel·les amb una superfície total de més d’un milió i mig de metres quadrats. Es netegen amb freqüències variables en funció de les càrregues d’embrutament i les demandes veïnals. El pressupost anual per a estos servicis supera el milió d’euros.

«Treballem amb un dispositiu important que fa una tasca essencial, no sols ara en estiu, sinó també durant tot l’any, perquè la nostra ciutat, la casa de totes i tots, estiga el més neta possible. Per això agraïm el treball de tots els empleats i empleades, així com la col·laboració de la ciutadania per optimitzar estos recursos i que els resultats siguen els millors possibles», ha afirmat Campillo.

NETEJA DESPRÉS DEL TEMPORAL.

Este matí ha conclós el dispositiu encarregat de netejar l’arena i els passejos marítims de les platges de la ciutat després del temporal d’esta setmana. Durant tres dies s’han arreplegat al Cabanyal i la Malva-rosa fins a 60 tones d’arena gràcies al treball de vora una desena d’operaris en torns de matí i vesprada, mentre que en Pinedo els treballadors i treballadores del servici municipal han recollit 25 tones d’arena.

Campillo ha destacat que el treball fet estos dies permetrà durant el cap de setmana un ús normal de les platges de la ciutat.

COMPARTIR