L’ajuntament de València prepara el dispositiu de seguretat pel Campionat Mundial de Mitja Marató

1509

L’Ajuntament de València va a activar diferents dispositius per a contribuir a l’organització de la 22a Edició del Campionat del Món de Mitja Marató València 2018, que es disputa dissabte pròxim entre les 17:00 i les 20:15 hores sobre una distància de més de 21 km, amb eixida des del pont de Montolivet i un recorregut per carrers emblemàtics de València. Estos dispositius afecten el transport públic, aparcaments, encreuaments per als vianants o vigilància policial, i amb ells es pretén al mateix temps, i en la mesura dels possibles, minimitzar l’afecció sobre la ciutat per la celebració d’esta prova de caràcter mundial. La Mitja Marató està organitzada per la Fundació Trinidad Alfonso amb el suport de la Fundació Esportiva Municipal.

El campionat comporta afeccions a la mobilitat en la ciutat que començaran a produir-se des del mateix moment que s’inicie la preparació del recorregut, ja en la jornada de demà, i que afectaran de manera més intensa el dissabte al matí, i especialment i de manera generalitzada durant tota la vesprada del dissabte, quan se celebre la carrera.

Igual que ocorre quan es disputa la Marató, la primera afecció important es produirà la jornada prèvia a la celebració del Campionat Mundial. A les 14 hores de demà, divendres 23, es farà un tall parcial de trànsit pel muntatge de boxes en l’eixida, situada en l’avinguda Institut Obrer de València creuament amb avinguda Professor López Piñero. Per eixe motiu, i amb la finalitat de prevenir possibles embussos, se suggereix als conductors que prenguen qualsevol altra via alternativa a la citada. Posteriorment, la mateixa nit del divendres, a les 22 hores, està previst el muntatge de la línia d’eixida, per la qual cosa es procedirà al tall total del pont de Montolivet.

TANCAMENTS AL TRÀNSIT

Dissabte 24 es produiran les afeccions més importants. D’una banda, la celebració de la “Minimarató infantil” en el pont de Montolivet obligarà al tall d’un carril en la rotonda de Plaça Europa, entre les 08:30 i les 12:30 hores. Per un altre, amb motiu de la prova principal, entre les 10:00 i les 20:30 hores, l’avinguda Institut Obrer de València, l’avinguda Professor López Piñero i la rotonda d’Alcalde Reig romandran completament tancades al trànsit de vehicles.

A les 15:00 hores es procedirà a l’alliberament de trànsit de tot l’itinerari del circuit del mundial de Mitja Marató, que recorre pràcticament la ciutat d’Est a Oest, per la qual cosa es recomana, excepte casos circumstàncies molt excepcionals, evitar els desplaçaments Sud-Nord/Nord-Sud entre les 15 i les 21 hores. Per a eixes situacions, els ponts de Drassanes, per l’Est de la ciutat, i els de Pérez Galdós i 9 d’Octubre, per l’Oest, romandran oberts amb normalitat encara que podrien donar-se retencions en cas d’absorbir molts desplaçaments.

AFECCIONS EN EL TRANSPORT PÚBLIC

El recorregut del Mundial i la seua durada també afectaran al servici prestat per l’EMT, que entre les 15 hores i la conclusió de la prova suprimirà vuit línies, el recorregut de les quals coincideix notablement amb el de la prova (són les línies 5-19-30-32-40-79-80-94), i modificarà l’itinerari d’altres 32 (4-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-18-25-26-28-31-35-60-62-64-67-70-71-72-73-81-89-90-93-95-99). Estes modificacions es deuen a la impossibilitat de travessar el centre de la ciutat o l’eix Nord-Sud, encara que les citades línies seguiran prestant servici (com s’informarà en cada parada). Solament les línies 27 i 98 mantindran els seus recorreguts amb total normalitat.

Pel que fa al desenvolupament de la prova, i amb la finalitat de facilitar l’arribada i eixida dels participants, la línia 35 i la 95 tindran un servici especial d’alta freqüència. La primera (35) arribarà fins a la glorieta del Centre Comercial El Saler, mentre que la 95 acabarà en la rotonda d’Eduard Boscá.

APARCAMENTS PER A CORREDORS

Este dispositiu extraordinari inclou també els següents aparcaments per a corredors que estaran disponibles en els voltants de l’eixida i meta de la prova:

• Pàrquing Aqua, amb 2.400 places, recomanat si s’accedeix a València pel Nord, encara que l’accés des de Serradora implica arribar al carrer Menorca, fer un canvi de sentit i així poder accedir per Amadeu Roca fins a l’aparcament.
• Pàrquing Oceanogràfic, amb 600 places, d’accés per avinguda Antonio Ferrándiz a Eduardo Primer Yúfera.
• Pàrquing públic Fonteta (al costat del pavelló de la Font Sant Luís, amb 300 places, d’accés per Germans Maristes.
• Pàrquing Alquería del Básquet, amb 1.250 places, al que s’accedeix per avinguda Antonio Ferrándiz, Bomber Ramón Duarte i carrer Ángel Villena.
• Pàrquing del Cementeri General, amb 1.075 places, des del qual eixiran autobusos llançadora cada 10 minuts de la línia 99 de l’EMT fins a la rotonda del Centre Comercial El Saler.

ENCREUMENTS PER ALS VIANANTS

Per a millorar la mobilitat del públic i transeünts s’estableixen quatre punts d’encreuament de vianants degudament senyalitzats en el pas subterrani del metre carre Xàtiva-carrer Ribera; carrer Colón amb el carrer Russafa; Colón amb Sorní i Colón amb Porta de la Mar.

UN DISPOSITIU DE 247 AGENTS

Quant al dispositiu policial preparat per la regidoria de Protecció Ciutadana, participaran un total de 247 agents i es desenvoluparà a partir de les 17:05 hores, moment en el qual eixiran les primeres participants al costat de dones motoristes de la Divisió de Seguretat Vial de la Policia Local que formaran la càpsula de seguretat de la carrera.

Des de Policia Local s’insisteix en la necessitat de consultar l’itinerari de la carrera i l’horari dels talls en les diferents vies, ja que es produiran amb antelació a l’inici i en algun cas es mantindran fins que els equips de neteja puguen fer el seu treball després que haja finalitzat la carrera. Es recorda que en diversos punts del recorregut els talls de trànsit es mantindran fins a prop d’una hora després de finalitzada la carrera, com alguns trams en Sant Pius V, Gran Via Ferran el Catòlic, Pintor López, Blanqueries, Tarongers, Manuel Candela, Passeig de l’Albereda, plaça de l’Ajuntament i Menéndez Pidal, que coincideixen amb punts de recollida d’aigua o elements necessaris per a participants.

La finalització de la carrera està prevista al voltant de les 20:15 hores, quan passe per meta l’últim o l’última dels i les 14.800 corredors que es preveu participen en este campionat mundial.

Des de Policia Local, que instal•larà el centre de coordinació del dispositiu el mateix dissabte en la sala del 092 de la Central situada en l’avinguda del Cid, també es recomana l’ús del transport públic de les línies 35 i 99 de l’EMT que disposaran d’un servici especial d’alta freqüència cap a la Ciutat de les Arts i les Ciències

Per a millorar la mobilitat i accessibilitat de vehicles d’emergències s’han previst tres punts d’encreuament pelsqual les ambulàncies podrien entrar i eixir. El primer, situat en Serradora amb Pedro de València, el segon en el Passeig d’Albereda amb pont d’Exposició i el tercer en Menéndez Pidal amb l’avinguda Pius XII.

Finalment s’informa que l’organització de la prova compta amb el telèfon 96 394 02 00 i el whatsapp 672 114 201 per a atendre als qui ho necessiten el mateix dissabte, de 09:00 a 20:00 hores ininterrompudament.

COMPARTIR