L’Ajuntament d’Onda intensifica el control de residus i abocaments il·legals

1181

L’Ajuntament d’Onda, a través de la secció ecològic rural i medi ambient de la Policia Local, continua duent a terme inspeccions per al compliment de l’ordenança de residus, especialment per propiciar abocadors no controlats de restes ceràmiques o d’enderrocs, abocats de substàncies perilloses o d’aigües residuals. Les actuacions es realitzen al llarg de tot el terme municipal durant tot l’any i tenen com a objectiu la identificació de focus contaminants amb la finalitat de determinar responsabilitats administratives o penals.

En aquest sentit, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “les regidories de Policia Local i Sostenibilitat, que gestionen els tinents d’alcalde Mari Carmen Aguilella i Ángel Badenas respectivament, treballen de forma coordinada amb l’objectiu de perseguir l’abocament de residus. La intensificació de la vigilància i les corresponents sancions tenen com a objectiu prevenir els comportaments incívics dels ciutadans i preservar el patrimoni natural i mediambiental del municipi”, i ha afegit que “Onda és de tots i entre tots hem de cuidar-la. Des del consistori seguim en la lluita de conscienciar a empreses i particulars de la importància de frenar els abocaments incontrolats que, encara que són per la irresponsabilitat d’una minoria, tenen repercussions molt visibles en la ciutat i posen en risc el medi ambient i la salut de tots els veïns”.

Per la seva banda, el Comissari Cap de la Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha informat que, “els controls rutinaris per a localitzar focus i els continus avisos dels ciutadans, fan que la Policia Local d’Onda realitze nombroses intervencions de vigilància, inspecció i, si escau, de sanció davant la comissió d’aquest tipus d’actes il·lícits”. L’any 2016 es van realitzar 43 actuacions que van passar a 51 en 2017. En el que va d’any, ja s’han realitzat un total de 23 intervencions, abastant tot tipus de mostres, ja siguen residus sòlids urbans, industrials, mèdics o agraris. Les sancions, segons la seva gravetat, poden implicar multes que van des dels 900 a l’1.750.000 euros, segons la llei Llei 22/2011 de residus i sòls contaminats.
Finalment, Izquierdo ha avançat que “des de Policia Local se seguiran realitzant aquest tipus de controls perquè es complisca la normativa” i ha sol•licitat “la col·laboració ciutadana per a complir-la i per a denunciar totes aquelles infraccions de les quals tinguen coneixement, amb la finalitat de poder sancionar als infractors i prevenir aquest tipus d’actes il·lícits”.

COMPARTIR