L’Ajuntament i Enamorats d’Alacant planten més de 2.000 arbres i arbustos autòctons en monte Orgegia

670

El regidor de Medi Ambient, Manuel Villar, va participar en la VI Reforestació i Neteja Ambiental ‘Alacant Renaix 2020’, organitzada per l’associació ‘Enamorats d’Alacant’, que presideix Daniel Aguilar, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alacant, amb motiu del Dia Mundial de la Vida Silvestre i la Naturalesa. Els més de 850 participants en aquesta activitat, que es va realitzar durant tota la jornada del dissabte, van dur a terme la plantació de 2.000 exemplars d’arbres i arbustos mediterranis autòctons en la muntanya *Orgegia i van realitzar una batuda en la qual van retirar al voltant d’una tona de plàstics i altres residus de la zona objecte de l’activitat.

Manuel Villar agraeix a Enamorats d’Alacant “la seua labor divulgativa de l’entorn natural i paisatgístic d’Alacant i la seua província, a més de posar en marxa iniciatives com aquesta campanya de reforestació anual amb l’objectiu de recuperar la massa boscosa de la Muntanya *Orgegia, fomentar la recuperació paisatgística d’un entorn protegit d’Alacant, contribuir a una reducció de CO₂ i a millorar la qualitat de l’aire”.

Villar va destacar la importància de “recuperar espais mediambientals protegits per a ajudar els ecosistemes a recuperar flora i fauna i convertir-los en grans pulmons verds per a Alacant. Aquest és una labor en el qual ha treballat l’Ajuntament en els últims anys recuperant muntanyes com el *Benacantil, el Tossal i també altres paratges com la Serra *Grossa o, com és el cas, de Orgegia”.

La regidoria de Medi Ambient va aportar els plançons per a desenvolupar aquesta activitat, que ha comptat a més amb el suport de *Mercalicante, Aigües d’Alacant, Generalitat Valenciana, Coca-Cola i més de 10 grups associatius ecologistes i de veïns de la província d’Alacant. Aquests arbres es van aconseguir gràcies a la participació en el Concurs de fotografia de Naturalesa Alacant Natural 2019 que es va celebrar l’any passat en el Museu Arqueològic d’Alacant MARQ.

Daniel Aguilar va agrair el suport institucional i de totes les marques que han col·laborat en una activitat que cada any és suma nous participants, compromesos amb la protecció de l’entorn natural d’Alacant i la seua província. Manuel Villar va ressaltar també la importància de mantindre nets i en les millors condicions els espais naturals d’Alacant. Per això, ha agraït també a Enamorats d’Alacant la batuda en la qual s’han aconseguit eliminar plàstics i deixalles no orgàniques de la zona i contribuir a l’equilibri de l’ecosistema.

Durant la jornada de reforestació s’ha realitzat diferents tallers dirigits a la Introducció de Fauna i Flora en Muntanya Orgegia, així com uns altres de construcció de nius d’ocells i d’un hotel d’insectes.

COMPARTIR