L’Ajuntament i la Generalitat impulsen el projecte per a tancar la Ronda de Circumval·lació

626

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, han anunciat aquest matí l’impuls a la finalització de la Ronda de Circumval·lació, en la qual estan treballant ja l’Ajuntament i la Generalitat. Una obra de vital importància per a completar l’anell de circumval·lació de Castelló i possibilitar l’adequada redistribució del trànsit i millora de la mobilitat, realitzar l’enllaç amb la CV-16 (carretera de l’Alcora) i completar els enllaços amb la N-340, AP-7 i CV-17.

“És un projecte històric per a Castelló. Una infraestructura molt demandada durant anys que millorarà la qualitat de vida de la ciutadania”, ha assegurat Marco. El conseller, per part seua, ha detallat que l’acord aconseguit, a falta d’acabar de definir-lo, és que “la Generalitat assumisca el finançament de l’obra i l’Ajuntament col·labore administrativament en el projecte, per a tancar l’anell de circumval·lació el més prompte possible, tenint en compte que comporta un procés de tramitació que serà llarg”.

La ronda es configura com un vial perimetral al nucli urbà de Castelló, de 14,8 quilòmetres de longitud, dels quals es troben construïts 12,45 i estan pendents d’execució 2,35 quilòmetres. Un tram situat a l’oest, des de l’enllaç amb la CV-151 i els accessos a la Universitat Jaume I (UJI), fins a la rotonda d’accés a la N-340, AP-7 i CV-17. El vial va començar a construir-se fa 30 anys i s’ha vingut desenvolupant en diferents fases iniciant-se pel sud en 1990 i amb un últim tram executat en l’oest, inaugurat en 2011.

Sobre la base de la proposta sobre la qual s’està treballant per a executar els 2,35 quilòmetres de ronda que falten, les característiques de l’obra donarien continuïtat al disseny de l’actual ronda. Hi haurà un vial de 36 metres d’amplària, que inclou tronc principal de dos carrils en cada sentit, mitjana central separadora, vials laterals d’accés a finques, voreres arbrades i carril bici, il·luminació de calçades i zones per als vianants, glorietes i parterres enjardinats.

En la reunió, també s’ha abordat el nou Pla General de Castelló. Tant Marco com España han revelat el compromís d’agilitzar la tramitació per a tindre’l aprovat al més prompte possible “perquè és un instrument fonamental per al desenvolupament de la ciutat”, ha apuntat la primera edila. “La finalització de la Ronda de Circumval·lació i l’aprovació del Pla General són dos projectes fonamentals per a millorar la mobilitat de Castelló i garantir la seguretat jurídica necessària per a atraure inversions i crear ocupació”, ha assegurat el conseller d’Obres Públiques.

COMPARTIR