L’Ajuntament inicia el ‘Taller d’Ocupació Onda VI’ que permet formar i donar ocupació a 10 onders

  1178

  La tinent d’alcalde de Personal de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha donat la benvinguda aquest matí als deu onders que formaran part durant els pròxims 12 mesos del ‘Taller d’Ocupació Onda VI‘ que ha aconseguit l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet.

  Aquests veïns del municipi, que fins al moment estaven aturats, s’especialitzaran en ‘Agricultura Ecològica‘ i en ‘Activitats auxiliars en Agricultura‘. “Aquests onders, que han sigut seleccionats pel SERVEF, es beneficiaran de quasi 2.000 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional, que estarà dirigida a l’aprenentatge, la qualificació i adquisició d’experiència professional. A més, si superen la formació obtindran els certificats de professionalitat de nivell 1 i de nivell 2, la qual cosa els brindarà un major ventall de possibilitats en el món laboral”, ha explicat Aguilella.

  Les classes teòriques s’impartiran al Centre de Formació de l’antic Col•legi Monteblanco i les classes pràctiques s’impartiran a un aula externa conveniada amb la Cooperativa Nuestra Señora de la Esperanza. A més de la participació de 10 alumnes que es formaran en les dues especialitats, s’ha contractat per a aquest projecte a un director, un professor de suport, un docent de l’especialitat i un auxiliar administratiu. Tots els participants estaran contractats a jornada completa a excepció del personal administratiu i el professor de suport que seran contractats a mitja jornada. En aquest sentit, Aguilella ha destacat que “gràcies al bon treball que s’ha realitzat des de l’Ajuntament, hem aconseguit una subvenció d’uns 200.000 euros que, al costat de la nostra aportació econòmica municipal, destinarem a aquest projecte dirigit a incrementar l’empleabilitat dels onders”.

  Des de l’entrada a l’Ajuntament de l’actual equip de govern, s’estan prioritzant les polítiques de formació i ocupació a través de programes dirigits especialment a aturats. És per açò que en 2018 s’invertirà més d’1,5 milions d’euros en açò. “Aquest Taller d’Ocupació és un dels molts programes que hem aconseguit per a dur-los a terme el pròxim any, que arribaran a donar una oportunitat laboral a un mínim de 81 persones”, ha recordat Mari Carmen Aguilella, qui ha acabat dient que, “encara que sabem que l’ocupació no és una competència municipal, no podem deixar de posar el nostre gra d’arena per a ajudar a la gent d’Onda. L’ocupació és una de les principals preocupacions de la ciutadania i des de l’Ajuntament seguirem treballant al costat d’altres administracions per a crear noves oportunitats per als nostres veïns”.

  COMPARTIR