L’Ajuntament treballa en l’estratègia turística que convertirà Onda en ‘capital d’esdeveniments’

1575
reunio diferents ares ayuntament onda castello

Les diferents regidories de l’Ajuntament d’Onda treballen de forma coordinada per dur a terme l’estratègia turística que convertirà Onda en ‘capital d’esdeveniments’ en 2018. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha destacat la importància de “seguir treballant de forma conjunta perquè la ciutat continuï oferint als veïns d’Onda activitats de tot tipus, mantenint les que han tingut en 2017 una bona accepció i incloent algunes noves, i aconseguir l’objectiu de millorar la xifra de turistes que vénen a visitar-nos perquè repercuteixen de forma molt favorable en l’economia de la ciutat”.

És per això que els regidors i tècnics responsables de les diferents àrees que conformen l’Ajuntament s’han reunit amb l’associació local Hosturionda, per treballar en un calendari que inclogui una gran varietat d’esdeveniments planificats per a tots els gustos, des d’esportius, fires, concerts, obres de teatre o jornades culturals. “D’aquesta manera, la ciutadania disposarà en 2018 de diferents ofertes d’oci en la seva pròpia localitat, però també es realitzaran pensant a atreure visitants, ja que Onda té molt que oferir”, ha destacat Huguet.

Onda està treballant a la planificació d’esdeveniments braç a braç amb Hosturionda, ja que, com ha explicat Huguet, “l’equip de govern aposta per Hosturionda com a element dinamitzador de la ciutat”. Per aquest motiu, l’alcalde ha avançat que “en breu signarem un conveni amb l’associació local i incrementarem la quantitat assignada respecte a l’any passat perquè Onda segueixi creixent”.

Després de la reunió, l’Ajuntament ha donat a conèixer alguns dels esdeveniments que van a celebrar-se a Onda en 2018. Per la seva banda, l’àrea de Turisme que lidera el tinent d’alcalde Ángel Badenas ha avançat que Onda tornarà a comptar amb la Fira Medieval, que en 2017 va batre tots els rècords de visites i que ja és un referent en tota la Comunitat Valenciana. Aquest any se celebrarà del 10 a 12 d’agost, mentre que del 13 al 15 de juliol es realitzarà el Festival d’art emergent ‘3+1’, després de l’èxit de l’última edició. Un altre avanç que ha anunciat l’Ajuntament és una proposta molt interessant que se celebrarà en Setmana Santa al castell d’Onda i de la qual oferirà més informació pròximament.

D’altra banda, des de l’àrea d’Esports que dirigeix el regidor Francisco Chalmeta, han destacat alguns dels nombrosos esdeveniments esportius que es disputaran a la ciutat aquest any. Els dies 10 i 11 de març tindrà lloc l’espectacular ‘Unbroken Race’, i també el 10 de març se celebrarà el Trofeu Víctor Cabedo, un dels més significatius a Onda. A més, s’està treballant per tancar un esdeveniment esportiu al més alt nivell en el primer trimestre que, en breu, s’anunciarà.

Des de l’àrea de Cultura que dirigeix Lluís Pastor, aquest any s’han presentant novetats. Una d’elles és la mostra audiovisual ‘En Xicotet’, que aquest mes està atraient a cineastes i joves promeses a Onda, on presenten els seus curtmetratges. D’altra banda, s’ha avançat que se celebrarà una producció teatral autòctona denominada ‘Onda Santa’. Al marge d’aquests esdeveniments, des de l’Ajuntament s’han posat les bases ja perquè la Fira de Sant Miquel, juntament amb el Mikelfest i la Miqueleta, continuï millorant després de l’excepcional acolliment de la passada edició.

L’àrea de Festes, dirigida per Asensio Blaya, ja està treballant en el Carnestoltes i la Pasqua, properes cites importants que se celebraran a Onda i que compten per a la seva preparació amb la col·laboració de diferents associacions locals. A més, la Fira d’Onda complirà en 2018 el seu 150 aniversari, per la qual cosa aquest any especial s’està treballant per proposar importants novetats. La Fira d’Onda, que se celebra a l’octubre, és una de les festes amb més renom a la província i que atreu a milers de turistes que vénen a gaudir a Onda dels espectacles taurins, els concerts, les activitats culturals, etc.

Per la seva banda, Hosturionda s’ha mostrat molt agraïda per la gran comunicació que hi ha amb l’Ajuntament liderat per Huguet. Després de la reunió, representants de l’associació han destacat que “el crear un calendari unitari ajudarà a tots a anar a una i proposar un any més variat d’esdeveniments culturals, esportius, gastronòmics i festius. Com a associació de gastronomia i turisme ens importa molt l’experiència de l’onder i del visitant que ve a gaudir dels esdeveniments d’Onda. Aquesta sincronia entre Ajuntament i Hosturionda ajudarà a millorar l’experiència i el record els serà tan agradable que voldran tornar a viure-la”.

COMPARTIR