L’alcalde d’Alacant inaugura la 49 Fira del Llibre amb la presència de l’escriptor Manuel Vilas

1038
Fira del llibre Alacant

L’alcalde d’Alacant, Luis *Barcala, ha inaugurat aquesta vesprada en l’Hall de Sèneca la 49 edició de la Fira del Llibre, i ha presentat la conferència inaugural de l’autor aragonés Manuel Vilas, en un esdeveniment que ha tingut com a colofó l’espectacle de la companyia Carros de *Foc.

L’alcalde d’Alacant ha recorregut els llocs de les llibreries, editorials i institucions que participen en aquesta fira que se celebra per primera vegada en l’Hall Sèneca i que té com a lema “Dones de paraula”, acompanyat de la regidora de Cultura María Dolores Padilla.
Durant l’acte d’inauguració, Barcala ha declarat que “Alacant es mereix una Fira amb altura de mires, que aconseguisca formar part del teixit cultural de la ciutat.
Així mateix, s’ha mostrat convençut que la Fira del Llibre d’Alacant 2019 es convertirà en “la més exitosa fins hui” i que durant dues setmanes serà “l’epicentre de la lectura a la nostra ciutat”.
En aquest sentit, l’alcalde ha posat en valor l’elenc de signatures que acudiran a la cita amb els seus lectors a més de Vilas, autors tant nacionals com Lorenzo Silva, Eva García Sáenz de *Urturi, *Espido Freire, *Blue Jeans, o Ismael Serrano, com a escriptors alacantins del nivell de Luis Leante, Gerardo Muñoz, Elia Barceló, Pilar Blanco, Paz Castell, Eva Garcia, José Luis *Ferris. L’alcalde ha ressaltat la “importància d’incentivar la cultura començant pels fomentar la lectura en els més xicotets”.
Per a donar el tret d’eixida d’aquesta 49 edició , l’alcalde ha presentat al prolífic Manuel Vilas, “un dels escriptors amb major projecció de la literatura espanyola del segle XXI”, l’última novel·la del qual “Ordesa” convida a endinsar-se en un apassionant viatge per la societat espanyola.
L’alcalde ha tingut també paraules d’agraïment per a la resta d’institucions i empreses que han col·laborat juntament amb l’Ajuntament d’Alacant en l’organització de la Fira, com són la Diputació d’Alacant, la Generalitat, l’Institut Juan Gil Albert, Casa Mediterrani, el Corte Inglés, l’Hotel Meliá, Coca-Cola, i els restaurants El Suquet, Casa Lluna i Voramar.
La regidora de Cultura, María Dolores Padilla, ha presentat l’acte i ha posat en valor l’esforç d’institucions públiques i entitats privades per potenciar la Fira del Llibre d’Alacant en el seu nou emplaçament i fer d’ella un referent de la cultura a nivell de tota la província. També ha assistit el diputat responsable de l’àrea de Cultura, Cèsar August Asensio.
Després de la conferència de l’autor aragonés, els assistents han pogut gaudir de l’espectacle per a tots els públics que ha oferit Carros de Foc en la Plaça Sèneca

COMPARTIR