L’Alcalde d’Alacant presenta en el Saló Blau el calendari solidari APSA 2020

1613
El alcalde de Alicante asiste a la presentación del Calendario Apsa 2020. Salón Azul, Foto; Ayuntamiento de Alicante/Ernesto Caparrós

L’Alcalde d’Alacant, Luis Barcala, al costat de representants de tots els grups municipals, ha presentat en un emotiu acte en el Saló Blau la XV edició del calendari solidari APSA, al costat de la seua Presidenta, Nito Manero, la il·lustradora Paloma Marques, i els pares d’un xiquet amb trastorn d’espectre autista (TEA) integrants de l’associació.

El calendari, que ja pot adquirir-se per un preu de 5 euros en la seu de APSA o en la web www.latiendainimaginable.com, té com a lema d’enguany és “Del real a l’inimaginable”. L’Associació que ha editat 50.000 exemplars, ha comptat amb el suport de 47 empreses col·laboradores.

Barcala ha destacat la “labor fonamental en el suport i millora de la qualitat de vida de persones amb diferents capacitats durant tot el seu cicle vital, que APSA realitza al costat dels seus 1.300 associats”

“El calendari compleix un doble objectiu, d’una banda recaptar fons d’empreses i de particulars amb la compra d’aquest calendari, que serveix per a impulsar els projectes de APSA i mantindre les prop de 3.000 places d’atenció a Alacant i província i per un altre donar a conéixer APSA i els seus projectes a les persones que puguen necessitar-lo. A Espanya hi ha 3,8 milions de persones amb alguna discapacitat i més d’un milió no reben ajuda”, ha conclòs.

La labor de la il·lustradora, Paloma *Marques, ha aconseguit amb gran sensibilitat plasmar en 12 mesos 12 reptes per a transformar el món, començant per un mateix i l’entorn més pròxim. I de manera comprensible per a persones amb dificultats cognitives.

APSA, creada en 1961, és una Organització No Governamental de Desenvolupament que desenvolupa activitats dirigides a millorar la qualitat de vida de persones amb diferents capacitats durant tot el seu cicle vital.

El seu objectiu principal és acompanyar i fer costat als seus usuaris i a les famílies, afavorint al màxim la seua autonomia i el desenvolupament del seu potencial. Per a això disposen de programes específics de prevenció, atenció primerenca, educació, salut, formació, habitatge, oci i ocupació, orientats a facilitar la seua inclusió social i laboral

La seua missió és millorar la qualitat de vida d’aquelles persones amb discapacitat intel·lectual o risc de presentar-la, la de les seues famílies i el seu entorn. Entre els seus principis es troben: la solidaritat, la responsabilitat, l’orientació a l’usuari, el respecte, l’honestedat, la igualtat i la no discriminació.

COMPARTIR