L’alcalde d’Alacant signa un decret per a mantindre els serveis de l’ajuntament

1002

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha signat un decret per a garantir la prestació de tots els serveis públics que depenen de l’Ajuntament d’Alacant en atenció a l’Estat d’Alerta decretat ahir pel Govern d’Espanya per a fer front a la propagació del Covid 19. En el mateix s’estableixen serveis mínims per a garantir l’activitat municipal, s’ordena el teletreball per a tots els funcionaris que ocupen posats no essencials i se suspén l’atenció presencial al públic, establint com a sistema alternatiu una finestreta única en el registre municipal i la tramitació via telemàtica o per consulta al telèfon 010 de la resta de documentació.

La signatura del decret s’ha produït després d’una reunió de la Junta de Govern municipal i de donar-li trasllat del contingut del mateix a tots els representants dels grups polítics en la institució local a través d’una Junta de Portaveus.

La resolució signada per l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, estableix en primer lloc que l’objecte del decret és adoptar totes les mesures necessàries per a garantir la continuïtat de la prestació dels serveis municipals.

En virtut d’això, el decret estableix que l’Ajuntament d’Alacant mantindrà i garantirà el funcionament dels serveis públics municipals. Per a aconseguir aqueix objectiu, al mateix temps que es lluita contra l’expansió del *coronavirus, l’alcalde ha determinat el tancament al públic de totes les dependències municipals, habilitant mitjans alternatius telefònics i telemàtics per a atendre les gestions del públic. En el decret s’estableix que només es mantindrà la modalitat presencial del personal municipal en l’organització del treball en relació amb aquelles activitats catalogades com a essencials i que resulten imprescindibles per a garantir la prestació dels serveis públics municipals que, pels seus especials caràcterı́*sticas, no admeten la seua realització en la modalitat no presencial o teletreball.

En relació amb els altres serveis i personal, el document signat per l’alcalde hui disposa la implantació de formes de treball no presencials, amb eines com el teletreball.

Davant la propabilidad que l’expansió del Covid 19 minve els serveis municipals, el decret d’alcaldia estableix la possibilitat de nomenar personal temporal que es faça càrrec de les àrees afectades.

Totes les mesures establides en el decret entraran en vigor a les 00.00 del 16 de març de 2020, i fins a les 00.00 hores del 30 de març, tots dos inclusivament, sense perjudici de les successives pròrrogues que siguen acordades per mantindre’s l’estat d’alarma.

El nou Bàndol de l’alcalde, que considera la decisió necessària per a evitar la propagació del Covid-19, també inclou la clausura de tots els parcs públics i les àrees de jocs infantils i aparells biosaludables.

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, després d’una reunió extraordinària de la Junta de Portaveus celebrada aquesta vesprada, ha decidit promulgar un nou Bàndol municipal pel qual s’ordena el tancament de totes les platges i zones de bany del municipi d’Alacant, així com de tots els parcs públics i les àrees de jocs infantils i aparells biosaludables.

La mesura s’adopta després que el Govern d’Espanya haja anunciat la declaració de l’Estat d’Alarma i que la Generalitat haja acordat, entre altres qüestions, el tancament de bars i restaurants a partir de les zero hores de hui en tota la Comunitat Valenciana.

El Bàndol Municipal se suma a totes els acords que s’estan adoptant a nivell local, autonòmic i nacional encaminats a previndre i atallar la propagació del *Covid-19 entre la població, i tenint en compte la gravetat i l’alarma generades.

La decisió de tancament de platges afecta a totes les del terme municipal d’Alacant, que comprenen la platja de Sant Joan, Albufereta, Postiguet, Urbanova i Tabarca, així com les zones de bany de Cap Hortes i Sant Gabriel. Aquest tancament serà efectiu des de les 7.00 hores del dissabte 14 de març i es prolongarà, almenys, durant els següents 15 dies naturals. El tancament implica no sols la prohibició del bany, sinó també l’accés i estada en la zona d’arena. L’àrea afectada per la prohibició queda delimitada en totes les platges i zones de bany des de la boga dels corresponents passejos fins a la mar.

L’Ajuntament d’Alacant col·locarà a les platges del terme municipal la corresponent cartelleria per a donar compte de la mesura. Així mateix, impedirà l’accés amb clos i cinta policial. La Policia Local i altres serveis d’emergència vetlaran pel compliment d’aquesta mesura.

L’alcalde ha considerat que la decisió de tancament de les platges del terme municipal d’Alacant i dels parcs i jocs infantils és necessària per a poder fer front a la propagació del *Covid-19 i ha explicat que “no seria lògic adoptar mesures preventives com el tancament de bars i restaurants i no previndre concentracions, aglomeracions i desplaçaments innecessaris de persones en zones com les platges i parcs”.

Barcala ha apel·lat al sentit de responsabilitat de tots i ha recordat que “del respecte i compliment d’aquesta i altres instruccions que s’han donat per a frenar la propagació del *coronavirus depén la nostra seguretat i la ràpida resolució de la situació”.

L’Ajuntament tanca instal·lacions municipals i cancel·la esdeveniments per a evitar la propagació del *coronavirus

. L’alcalde signa un Bàndol pel qual decreta la clausura dels centres de majors, les associacions socioculturals, els centres municipals comunitaris, les associacions veïnals i els centres juvenils

. També es tanquen la xarxa de museus, el MACA, les Cigarreras, l’Arxiu Municipal, les sales del Castell de Santa Bàrbara, inclòs la clausura de l’ascensor, el Centre Municipal de les Arts, els refugis, el Museu de Pesebres i la Llotja.

. Queden ajornats els programes d’Aula Oberta, Anem a la Biblio, Cultura en barris, els tallers en el *Maca i *Cigarreras, així com Primavera en parcs, audicions didàctiques i concerts escolars de la Banda i els esdeveniments previstos dins de *PhotoAlicante.

. L’Ajuntament cancel·la les competicions esportives extraescolars, ajorna l’activitat de les escoles esportives i ordena el tancament de les piscines municipals i les escoles infantils.

. Només es podran celebrar noces en el Saló Blau si l’aforament no supera les 25 persones

. L’Ajuntament decideix ajornar les festes dels Moros i Cristians El Palamó-Villafranqueza i les Festes Patronals en Honor a San José en *Carolinas.

COMPARTIR