L’alcalde presenta la campanya que fomenta el reciclatge de bombetes i aparells elèctrics i electrònics

1461
VALENCIA 2019-11-13 L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del president de l’EMTRE (Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus), Sergi Campillo participa en la campanya d’Ambilamp per al reciclatge de bombetes i aparells elèctrics

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del vicealcalde i president de l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE), Sergi Campillo, de l’alcalde de Burjassot, Rafa García, i de l’alcaldessa de Museros, Cristina Civera, mostra la campanya “Hora de reciclar bombetes”, elaborada de manera conjunta per l’EMTRE i Ambilamp per a potenciar el reciclatge de bombetes i aparells elèctrics i electrònics. Prop de 40 xiquets i xiquetes del Col·legi Públic Jaume I de València han assistit a la presentació d’esta campanya lúdica.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha presentat hui la campanya “Hora de reciclar bombetes”. Es tracta d’una iniciativa de l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus ( EMTRE) i Ambilamp, que persegueix conscienciar a tota la ciutadania de València i de l’àrea metropolitana sobre la importància de recollir bombetes, tubs fluorescents i tot tipus d’aparells elèctrics i electrònics. Des de gener a octubre de 2019, s’han recollit 1.610.480 quilos de residus de RAEEs (aparells elèctrics i electrònics) en els ecoparcs fixos habilitats per l’EMTRE. Una xifra que suposa un increment de prop de 100.000 quilos respecte a l’any 2018 (1.530.361).

“Tots i totes estem fent un gran esforç per a aconseguir els objectius marcats per les directives europees i la nostra legislació. Perquè ens creiem les polítiques verdes i perquè som conscients del paper important que juguen les administracions locals”, ha manifestat l’alcalde de València. Una iniciativa que segons Ribó respon a “l’obligació que tenim com a administracions d’assegurar a la nostra ciutadania el principi d’accés a la informació mediambiental que recull el nostre Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana, així com aconseguir els objectius marcats”.

Un Pla Integral de Residus que per a l’alcalde de València conforma “un repte no sols en la gestió de residus sinó també en la concepció de la política verda i de la lluita contra el canvi climàtic. Un repte que hem d’aconseguir entre tots i totes, des de l’EMTRE com a entitat supramunicipal però també des de cadascun dels nostres municipis”.

COMPARTIR