L’app de la Policia Local de Castelló, millor projecte de participació ciutadana en un congrés nacional sobre innovació

  1213

  L’aplicació mòbil MESpol de la Policia Local de Castelló, que permetrà elaborar un mapa de sensació de la seguretat, avaluació de l’acció policial i promoure la participació ciutadana, ha sigut premiada com a millor projecte de participació ciutadana en el VIII Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics celebrat aquesta setmana a Madrid, on el Comissari Principal de la Policia Local i coordinador de l’àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Castelló, José Luis Carque, va arreplegar el premi, junt a l’intendent Julián Sánchez.

  L’alcaldessa de Castelló i presidenta de la Comissió de Seguretat i Convivència de la FEMP, Amparo Marco, ha felicitat a tota l’àrea de Seguretat Ciutadana, i en concret a la Policia Local, per “la qualitat en l’atenció ciutadana i per la seua aposta ferma pel servei públic” i ha subratllat que aquest reconeixement d’àmbit estatal a l’app policial MESpol, desenvolupada en col·laboració amb la Universitat Jaume I, “confirma la necessitat d’avançar cap a un model de policia de proximitat basat en la proximitat a les demandes veïnals i en la resposta eficaç i eficient a les seues necessitats”.

  A més, ha afegit la primera edil, demostra “els avantatges del treball transversal entre regidories, com són en aquest cas les de Seguretat Ciutadana i Participació”. Marco també ha agraït la implicació de la Universitat Jaume I, que a través de la càtedra de Prevenció i Predicció del Delicte col•labora en el desenvolupament de l’aplicació.

  La vicealcaldessa i regidora de Participació Ciutadana ha mostrat la seua satisfacció per aquest premi i ha afirmat que “fa temps que treballem braç a braç amb la Policia Local per trobar la manera que la ciutadania poguera estar més en contacte amb el cos policial, d’una manera més eficaç i més fàcil i molt més intuïtiva. Ara, amb aquesta aplicació que prompte estarà a l’abast de la ciutadania, es tindrà la possibilitat de valorar, opinar o participar en la manera en la qual la Policia treballa en cada barri”.

  A més, Brancal, ha oferit “tota la col·laboració des de l’àrea de Participació Ciutadana en donar-li difusió a aquesta nova eina de comunicació i connexió amb la policia municipal”.
  Per la seua banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha afirmat que “aquest premi a l’app MESpol ratifica l’aposta per l’excel•lència de la Policia Local de Castelló i confirma la innovació i la participació ciutadana com a millors eines per a avançar en el model Proxpol de policia de proximitat que estem impulsant des del Govern Municipal”.

  Lorenzo ha destacat que, a més, l’app de la Policia Local de Castelló també havia sigut seleccionada com a finalista en l’àmbit de Gestió de la Seguretat, al costat d’altres dos projectes de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i la Diputació Provincial de Cadis, i en l’àmbit de la col·laboració amb les universitats, amb una proposta de la Xunta de Galícia i una altra de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE).

  El regidor Antonio Lorenzo ha reiterat que l’aposta per la policia de proximitat “es basa en tres eixos, com són la participació ciutadana, la transparència i l’avaluació. I aquesta innovadora aplicació policial té un caràcter transversal que ens permet progressar en aqueixos tres àmbits per a acostar l’acció policial a la ciutadania i guanyar en eficàcia”.

  COMPARTIR