L’atenció a depenents creix un 32,8% en un any a Almassora

650

Els Serveis Socials multipliquen la gestió de salut mental, discapacitat i trastorns associats a l’edat
El Servei d’Atenció a la Dependència dels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Almassora ha incrementat un 32,8% el volum de casos atesos en un any. Així es desprén de la comparativa de 2019 i 2018 facilitada pel departament al tancament del balanç de l’últim exercici. En concret, l’equip municipal ha tramitat un total de 192 sol·licituds.

Segons ha desgranat aquesta part, del global de casos, 164 han correspost a sol·licituds inicials i altres 28 estan vinculats a revisions per agreujament de l’estat de la persona dependent. El departament recorda que la seua comesa passa per realitzar una atenció i acolliment davant situacions de necessitat social derivades de problemes de salut associats a l’edat, salut mental i discapacitat/diversitat funcional, tant a persones majors com menors, amb patologies que interfereixen en el seu dia a dia i durant tot el cicle vital.

Així, els Serveis Socials de l’Ajuntament d’Almassora han valorat a 342 persones en els seus propis domicilis per a permetre l’assignació del grau de dependència i vincular-la a una mena de prestació econòmica i/o servei d’atenció. En l’actualitat, el municipi compta amb 411 persones amb resolució de grau de dependència, de les quals 319 són perceptores de la prestació econòmica per a cures en l’entorn familiar i suport a cuidadors no professionals.

Tal com recorda aquesta part, la prestació econòmica compleix la finalitat social de secundar econòmicament la labor que la persona cuidadora desenvolupa en l’entorn familiar i d’aconseguir la permanència de les persones en situació de dependència en el seu nucli convivencial d’origen, quan així ho desitge la persona beneficiària i els treballadors socials la consideren una opció idònia.

Finalment, de tots els expedients de dependència registrats, el departament ha realitzat 25 seguiments per a assegurar el compliment de les finalitats per als quals l’Ajuntament concedeix aquestes prestacions i assegurar així la major qualitat possible en les cures que rep la persona dependent.

La regidora de l’àrea, María José Tormo, ha felicitat el departament “per una nova fita aconseguida gràcies al seu compromís i professionalitat amb els col·lectius que més pateixen”. No en va, els Serveis Socials d’Almassora s’han convertit també en pioners a nivell autonòmic en iniciar l’any sense llista d’espera en la valoració de les ajudes de la dependència, una circumstància inèdita en municipis de més de 25.000 habitants.

COMPARTIR