L’EMT explica les millores de la nova xarxa a representants del Mercat Central

1298

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, s’ha reunit hui amb representants del Mercat Central per a explicar les millores de la nova xarxa de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), que entrarà en funcionament el pròxim 23 de març i com les necessitats de les persones usuàries del Mercat Central s’han tingut en compte a l’hora de redissenyar la xarxa.

Grezzi ha qualificat la reunió com a “molt productiva” i s’ha mostrat disposat a continuar amb les col·laboracions amb el Mercat Central. “Volem posar en valor la qualitat del Mercat Central i que continue sent un referent de la compra de proximitat”, ha destacat el regidor.

En la reunió, a la que també ha assistit el director gerent de l’EMT, Josep Enric Garcia Alemany, Grezzi ha explicat que totes les línies que ara arriben al Mercat Central ho seguiran fent amb la nova xarxa. Així, els valencians i valencianes podran seguir arribant amb les línies 7, 27 i 73 a la mateixa porta del Mercat Central. Esta parada, situada en la plaça Ciutat de Bruges, va ser reformada en 2016 i ara consta d’una plataforma de 15 metres, amb totes les novetats d’accessibilitat i una marquesina de 5 metres per a fer més còmoda l’espera. Les línies 60 i 62 també seguiran fent parada al carrer Manuel Aguilar amb l’Avinguda de l’Oest per garantir l’accés a tots els visitants del mercat.

A més, la nova línia C1–Centre Històric assegurarà l’accessibilitat al Mercat Central des de la plaça de l’Ajuntament pel carrer de Maria Cristina. La nova línia tindrà una freqüència de 4 minuts tots els dies de la setmana, tant de matí com de vesprada, el que facilitarà els desplaçaments de les persones usuàries. D’esta manera, des de l’intercanviador de Tetuan-Porta de la Mar, qualsevol persona que arribe des de qualsevol punt de la ciutat podrà, amb un sol transbord, agafar la C1 i arribar al centre, incloent l’entorn del Mercat Central.

BALANÇ DE L’APARCAMENT

Grezzi ha recordat que “des de 2018 l’aparcament Centre Històric Mercat Central de la plaça Ciutat de Bruges, gestionat per l’EMT, ha millorat la mobilitat al centre de la ciutat oferint també una alternativa a les persones que trien cotxe”. Amb l’objectiu de dinamitzar el comerç de proximitat i del centre històric, l’EMT ha proporcionat descomptes per import de 80.000 euros a les persones usuàries de l’aparcament que realitzen les seues compres en el mercat. Actualment, més de 100 proveïdors ja poden accedir a fer la càrrega i descarrega de manera gratuïta durant mitja hora en l’aparcament.

L’aparcament del Mercat Central–Centre Històric ha generat uns ingressos de 949.338 euros en 2019, a l’espera del tancament definitiu de l’any comptable. En l’ús d’este aparcament públic destaquen les 47 places per a residents, que han generat uns ingressos de 44.584 euros i les 306 places de cotxes de rotació i 29 per a motos, que han permès ingressar 802.909,53 euros. La previsió és tancar l’any 2019 amb un cost total de 931.958 euros.

COMPARTIR