Les ajudes a la rehabilitació desperten l’interés del veïnat de la Vila d’Almassora

3550

Una trentena de propietaris de la Vila d’Almassora va acudir anit a la reunió convocada per l’Ajuntament d’Almassora per a interessar-se per la línia d’ajudes a la rehabilitació del barri antic. La regidora de Territori d’Almassora, Carmina Martinavarro, i el responsable de la consultora Autem, José Manuel Miquel, van presentar les claus de la declaració de la Vila com a Àrea de Regeneració i Renovació Urbana i Rural (ARRUR).

Tal com van indicar al veïnat, es tracta de la primera línia de subvencions directes a les quals aspirarà Almassora si els propietaris confirmen el seu interés per invertir en obres de millora en els seus habitatges. El barri antic és la zona triada pel percentatge d’edificis particulars deteriorats o abandonats la rehabilitació dels quals aniria d’acord amb el Pla Especial de la Vila, que arrancarà aquest mes amb l’inici de les obres de conversió en zona de vianants del carrer Sant Joaquim.

Les subvencions amb càrrec al Ministeri de Foment són del 40% del cost subvencionable, amb un límit de 12.000 euros per habitatge que es rehabilite. Aquesta quantia s’incrementarà fins a un 20% amb càrrec a la Generalitat Valenciana i, en un percentatge igual o superior al 5% amb càrrec a l’Ajuntament d’Almassora. En aquells habitatges en les quals residisca una persona amb discapacitat o major de 65 anys, el percentatge s’incrementaria fins al 75% si les obres són per a millora de l’accessibilitat.

Els propietaris interessats tornaran a reunir-se amb la consultora externa contractada per l’Ajuntament per a conéixer cada cas concret i valorar les possibilitats per a optar a les ajudes públiques. Entre els primers tràmits necessaris figura el diagnòstic tècnic de cada edificació susceptible de rebre la injecció econòmica de les administracions.

No en va, la línia de subvencions inclou actuacions diverses: la rehabilitació d’habitatges unifamiliars, edificis plurifamiliars i interior d’habitatges, obres de millora de la qualitat i sostenibilitat del mitjà urbà, la demolició d’edificis i obres de nova construcció, així com els costos dels programes de reallotjament temporal dels ocupants que hagen de ser desallotjats a conseqüència de la corresponent actuació. La conservació, accessibilitat i eficiència energètica també estan incloses en les actuacions a subvencionar.

Les bases reguladores de l’ARRUR estipulen diversos requisits com que els habitatges han d’estar finalitzades abans de 1996 llevat que residisca alguna persona amb un grau de discapacitat superior al 33%. A més, almenys el 70% ha de tindre un ús residencial i la meitat dels habitatges de l’edifici han de constituir el domicili habitual dels seus propietaris, entre altres consideracions.

COMPARTIR