Les diferents seus de la Universitat per a Majors de l’UJI es reuneixen a Vilafranca per a clausurar el curs

1154

Vilafranca ha sigut enguany l’emplaçament triat per l’UJI per a la clausura de la Universitat per a majors. El divendres 14 de Juny, alumnes de totes les seus es van reunir en la localitat on es va programar una conferència sobre la pedra en sec i el concert de primavera del cor de la seu dels Ports.

Pilar Escuder, coordinadora de la universitat per a majors de l’UJI, va subratllar que “aquest projecte ajuda a disminuir les diferències entre ciutat i món rural, donant la possibilitat de formar-se independentment del lloc de residència. Alhora que facilita la formació a aquelles persones que no van poder estudiar de joves o volen continuar fent-ho”. Aquests alumnes acullen els tallers amb molta il·lusió i interés.

La conferència sobre la pedra en sec, impartida pel professor Javier Blasco, era oberta al públic i en ella es va debatre sobre aquesta manifestació; si s’ha de considerar arquitectura malgrat no ser construït per un arquitecte, si és art, etc. Del que no hi ha dubte és que és un bé únic i per això cal conservar-lo, posar-lo en valor i cuidar-ho correctament. Per a això, el professor va explicar la importància que tenen aquests cursos per a majors, els qui a més actuen d’informadors i investigadors en haver sigut, en alguns casos, protagonistes de la seua construcció.

Ja a la vesprada, i com a acte final de la clausura de les seus de la Universitat per a majors, Fernando Blasco Lasmarias, va dirigir un concert on el cor de la seu dels Ports, format per alumnes dels diferents municipis, van mostrar l’aprés al llarg del curs. Es van interpretar diferents estils: clàssic, folklòric amb temes més o menys coneguts. Cançons que van fer cantar, taral·larejar o seguir el ritme amb palmes a tots els assistents.

COMPARTIR