Les empreses més sostenibles de la província difonen el seu model de negoci a Almassora

614

La primera jornada del cicle ‘Economies transformadores cap a la sostenibilitat’ ha servit perquè les empreses més compromeses amb la societat i el medi ambient de la província de Castelló exposaren el seu model de negoci i posaren de manifest que “un altre manera de treballar és possible i es pot créixer empresarialment apostant pel ben comú”.

Aquesta ha sigut la conclusió de la cofundadora de l’associació Reinventhadas, Mónica Carreguí, i organitzadora de l’acte al costat del Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) i l’Ajuntament d’Almassora. En representació d’aquest últim, va obrir la jornada el regidor de Joventut, Xavier Trenco, qui ha destacat “el gran valor de tots els casos pràctics i de proximitat que representen aquestes firmes i que ajudaran al fet que més empreses de les comarques de Castelló se sumen a una manera de treballar que és sostenible i inclusiva sense deixar de ser rendible”.

Els i les representants de signatures com Voramar, Cuinatur: Menjadors Escolars Sostenibles, Cartonajes la Plana, Fundació Tots Units i Supernaranja han compartit les seues experiències en una taula redona moderada per l’ambientòloga Raquel Gómez i celebrada en el saló d’actes de CaixAlmassora. Les marques compten amb certificacions que avalen la sostenibilitat dels productes que utilitzen, l’existència de plans d’igualtat o d’inclusió social i una correcta gestió dels residus que generen.

A més dels casos pràctics, la trobada ha comptat amb la participació de l’investigador de la Universitat de València, Alberto Aznar, qui ha explicat els participants el marc legal per a la implantació de nuevos models d’economia col·laborativa. El catedràtic de l’UJI Juan Carda ha il·lustrat als presents amb exemples sobre l’aplicació de l’economia circular i l’enginyera Regina Monsalve ha posat sobre la taula la seua experiència en la recuperació de territori de cultiu amb la finalitat de donar a ocupació a persones en risc d’exclusió social. Una altra de les entitats impulsores d’aquest esdeveniment és la Fundació Novessendes, la directora de la qual, Esther Paulom, ha aportat informació sobre com convertir una organització en una empresa del ben comú.

COMPARTIR