Les Falles deixen en Cullera un nivell d’ocupació del 80%

1330

Les Falles 2018 s’han saldat a Cullera amb un bon resultat per al sector turístic. Els allotjaments hotelers de la ciutat han obtingut una mitjana del 80 % d’ocupació amb locals que durant el cap de setmana han hagut de penjar el cartell de ple absolut, segons les dades recaptades per la regidoria de Turisme.

El fet que la festivitat haja caigut en cap de setmana ha representat un al·licient més per a atraure visitants a unes Falles que enguany han tingut un programa d’activitats més ambiciós que el d’altres anys, per exemple amb la recuperació de les mascletades de les dos i mitja.

«El centre de la ciutat ha estat complet durant estos dies», assenyala l’edil de Turisme, Javier Cantos. Els monuments fallers han registrat un flux constant de turistes i els actes centrals com l’ofrena, el lliurament de premis o les mascletades han estat molt concorreguts.

Les pensions i aparthotels també han registrat bons índexs d’ocupació, alguns amb percentatges de fins al 70 %. Els apartaments han fluixejat més perquè per a períodes curts esta tipologia d’allotjament sol reservar-se menys. No obstant això, algunes empreses de pisos turístics notifiquen ocupacions de fins a un 80 %.

L’hostaleria, contenta

El president de l’associació d’hostaleria, Juan Femenía, s’ha mostrat satisfet amb el resultat de les Falles encara que el temps no haja acompanyat com s’esperava. Este factor ha pesat en el treball dels locals, especialment els de la platja, que «hem treballat bé encara que si haguera fet calor, hauríem treballat el doble».

En canvi, en el centre de la localitat, on es focalitza més l’activitat fallera, l’hostaleria ha treballat sense parar, comenta el mateix Femenía. S’han doblat torns i hi havia llocs on no quedava ni una sola taula.

Més atencions

En la Tourist Info s’ha notat un fort nivell d’afluència. «Han sigut unes falles molt bones amb molt de turista que s’ha acostat per a recaptar informació sobre el municipi», indica Cantos.

Amb l’inici de les Falles, es dóna el tret d’eixida a la temporada turística forta de Cullera. Les festes de Sant Josep han sigut l’assaig general per a la Setmana Santa, que comença en uns dies. Les platges de la ciutat ja han comptat estos dies amb Servei de Socorrisme, que també estarà en funcionament durant les dates pasqüeres. Per a les pròximes festes el sector té bones expectatives i s’espera que el resultat per al turisme local siga altament positiu.

COMPARTIR