Les ‘noves tecnologies’, al·liats per la promoció turística de Castelló

1566

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha animat al sector turístic a avançar en l’àmbit de les noves tecnologies com a via per a potenciar la competitivitat. “El turisme ha sigut i és l’impuls de l’economia que ha sabut afrontar amb rigor la forta crisi econòmica, però no podem confiar-nos, la competència dels mercats és potent i els usuaris demanden cada vegada més nous i millors accessos als serveis”, ha afirmat durant la inauguració de la jornada Digitalització i professionalització. Turisme 4.0, celebrada hui en el CdT. També ha estat present la regidora de Turisme, Patricia Puerta.

La societat actual ha entrat de ple en l’era digital. El desenvolupament de l’economia digital està transformant profundament el treball tal com ho coneixíem. Hem sigut capaços d’innovar des dels nostres orígens i ara hem de ser capaços d’innovar des de l’era digital. La tecnologia va a ser clau en la transformació del sector turístic. L’usuari és qui mana i les institucions han d’adaptar-se i avançar-se als seus interessos”, ha afegit.

Marque ha recordat que 2017 ha sigut el millor any per a la indústria turística a Espanya, un motiu, al seu parer, per a seguir millorant la professionalització del sector. “Estem parlant d’un món amb una diversificada i àmplia oferta que compta amb milers de persones com a clients. El turisme de Castelló té qualitat, innovació i excel·lència… però necessita especialització, formació i promoció”. “Necessitem millorar la competitivitat i avançar en la promoció del producte turístic. Els avanços tecnològics, l’era digital, no poden ser aliens per al sector turístic“.

L’alcaldessa ha incidit que una part fonamental del negoci turístic ja es desenvolupa en un entorn digital. La digitalització s’ha convertit en una eina bàsica per al funcionament de empreses i institucions. “La indústria turística ha d’adaptar la seua oferta i personalitzar al màxim l’experiència concorde al que vulguen vendre i el que estiga demandant el consumidor”, indica.

Cal tenir una visió clara i coherent respecte a les polítiques i esforços realitzats fins ara, i els que cal realitzar, en matèria turística. Hem d’impulsar el talent, la innovació i la capacitat d’emprenient del sector turístic amb l’objectiu d’afrontar aquests reptes. L’aportació d’experts i professionals és decisiva per a avançar cap a la qualitat, la singularitat o la diversificació del producte turístic”, ha afirmat.

COMPARTIR