Les obres de remodelació i millora del Port de Borriana estaran llestes en els pròxims dos mesos

1156

El director general d’Obres Públiques de la Generalitat Valenciana, Carlos Domingo, ha visitat, al costat de l’alcaldessa de Borriana, María Josep Safont, i el regidor de Pesca i Zona Marítima, Vicent Aparisi, les obres que la conselleria ha iniciat en el Port de Borriana, on s’invertiran més de 170.000 euros en la reparació del moll de la llotja, tal com es farà en altres localitats com Vinaròs o Benicarló on també ha estat present Domingo durant la jornada. A més, Domingo també ha anunciat que s’ha iniciat ja la redacció dels projectes port-ciutat tant de Borriana com de Vinaròs.

Les obres que s’estan duent a terme en el Port de Borriana, i que el mateix Domingo ha confirmat que “malgrat alguns imprevists estaran llestes en els pròxims dos mesos», han sigut adjudicades per un import de 153.848 euros i un termini d’execució de tres mesos i l’adreça de les obres per un import de 16.819 euros.

Com ha informat el director general, en el moll de la Llotja, així com a l’interior de l’edifici adjacent es van detectar fissures i desperfectes que estan sent solucionats. “Atès que el principal problema es basa en l’assentament que ha experimentat la llosa del moll, totes les actuacions a realitzar tendeixen a millorar les condicions d’estabilitat d’aquesta llosa. Per això la solució passarà principalment per la renovació del material de farciment del moll que serveix de suport a la llosa de formigó”. Per la seua banda, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont ha manifestat que “estem molt satisfets amb l’evolució dels treballs en el Port, ja que van a bon ritme i han permès que els pescadors seguisquen treballant sense massa problemes en el moll de càrrega, així que una obra tan necessària i reclamada des de fa anys en aquest punt, ha sigut escoltada per la Conselleria, a qui volem agrair la inclusió de Borriana en aquesta millora global de les instal·lacions portuàries”.

Tal com ha explicat la direcció d’obra durant la visita als treballs, a l’interior de l’edifici de la llotja, es repararen les fissures, es canviarà l’enrajolat, i des d’avui mateix, ja s’ha procedit al desmuntatge i desmantellament de la grua per a botadura de xicotetes embarcacions per a la seua posterior ubicació en un altre lloc amb la finalitat de deixar lliure i practicable aqueixa zona del moll.

Projectes port-ciutat

Durant la seua visita al Port de Borriana, el director general també ha posat en valor la regeneració dels fronts marítims, i en particular els portuaris que impulsa la direcció general d’Obres Públiques i la sotsdirecció general de Ports, Aeroports i Costes amb els “Projectes Port-Ciutat” per a propiciar la millora de la imatge de la ciutat enfront del mar i l’ús i gaudi de la mateixa per part dels ciutadans.
L’objectiu d’aquests contractes és establir propostes d’ordenació de nous fronts urbans portuaris que permeten millorar els models actuals, potenciant la seua inserció amb el teixit urbà de l’entorn mitjançant la reordenació d’accessos i requalificació dels espais públic.

COMPARTIR