Les VII Jornades Gastronòmiques de la Trufa se celebrarán del 13 de gener a l’11 de març

1257

La Diputació de Castelló impulsa la celebració de les VII jornades Gastronòmiques de la Trufa com a esdeveniment dinamitzador del turisme d’interior amb previsions molt positives per a les pròximes setmanes. I és que les jornades tindran lloc durant els caps de setmana entre el 13 de gener i l’11 de març en un total de set restaurants de tres municipis de la comarca de l´Alt Maestrat (Benassal, Catí i Culla). La coincidència amb Sant Antoni en estos primers caps de setmana farà que siguen encara més els visitants que es decidisquen a conéixer de prop estos pobles amb el ‘ganxo turístic‘ de les jornades gastronòmiques.

Així ho ha explicat el vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez. “Estes jornades gastronòmiques són ja una cita consolidada, una oferta turística important per a esta zona de l’interior en una època de l’any en què ajuda a desestacionalitzar l’activitat de restaurants, hotels i establiments dels pobles”.

En eixe sentit, Martínez ha explicat que “a més, la coincidència amb les festes de Sant Antoni propiciarà que siguen encara més visitants els que es decidisquen a disfrutar d’esta completa oferta turística, una oportunitat excel·lent per a conéixer estos preciosos municipis de l’interior de la província i la seua atractiva oferta turística, cultural i gastronòmica”.

Generar activitat addicional en els pobles amb el turisme.

Cal tindre en compte que estes sèptimes jornades naixen amb l’objectiu de continuar millorant les xifres de turistes i d’impacte sobre l’activitat econòmica dels municipis. Un ambiciós objectiu, ja que des del seu naixement estes jornades gastronòmiques estan suposant per als establiments participants una mitjana de mil menús addicionals als habituals. L’impacte de les jornades i de la fira s’estima en unes 3.500 persones als municipis participants, amb un impacte econòmic de més 100.000 euros.

Com a part del projecte estratègic de la Diputació, Castelló Ruta de Sabor, esta marca guia està contribuint a fer de la nostra gastronomia una oportunitat de desenrotllament per als nostres pobles. En este cas, des del vessant més turístic amb les jornades gastronòmiques, però també amb altres iniciatives que s’estan articulant directament dirigides a prendre consciència de la qualitat dels productes de la nostra terra per a augmentar el seu consum”, ha indicat Martínez.

Són set els establiments de restauració que oferixen menús basats en la trufa amb preus entre els 28 i els 35 euros, i que combinen la gastronomia tradicional de la zona amb innovacions basades en l’excel·lent trufa de la zona.

A més dels deliciosos menús elaborats pels restauradors d’estos municipis i en els que la trufa de Castelló presta tot el seu sabor, els assistents a estes jornades gastronòmiques podran adquirir trufa fresca i productes elaborats amb ella en distints comerços de les localitats participants.

Tota la informació dels establiments participants, menús i preus de les jornades es poden consultar en el següent enllaç de la web del Patronat Provincial de Turisme.