L’estació d’Almassora estrena pàrquing i voreres accessibles

  1262

  El departament de Serveis Públics d’Almassora ha iniciat aquest matí l’obertura de la zona d’aparcament a l’entorn de l’estació de tren. Responsables de Renfe, juntament amb el regidor de l’àrea, Joan Antoni Trenco, s’han desplaçat fins al baixador per a supervisar les obres que permetran habilitar un espai accessible i, en breu, més segur després d’una inversió propera als 30.000 euros.

  D’una banda, els operaris han començat les obres en una de les voreres que condueixen fins a l’estació des del carrer que porta aquest nom. Es tracta d’uns treballs que s’executen en paral·lel al tram frontal, on ja és visible la rampa per a accedir amb cadires de rodes i carros de bebè. La intervenció serà decisiva, ha indicat l’edil, per a atallar les caigudes pel mal estat del paviment en els accessos que condueixen a l’estació.

  Durant la visita a les obres, els responsables de zona de Renfe han confirmat la pròxima instal·lació de càmeres de vigilància per a millorar la sensació de seguretat dins i fora del recinte. La sol·licitud de l’Ajuntament d’Almassora, tramitada setmanes arrere per a atendre la petició dels usuaris de l’estació, es materialitzarà en breu amb la coordinació d’ambdues institucions perquè els equips queden instal·lats en punts estratègics.

  El supervisor comercial d’Estacions de Renfe i un tècnic de la Direcció de Rodalies Urbanes han traslladat el vistiplau de l’entitat a aquesta proposta per a millorar l’atenció als clients de Renfe. “El més important és que tots els usuaris dels trens de rodalies se senten segurs quan vengen a l’estació d’Almassora, amb independència que viatgen sols i que siga de dia o de nit”, ha ressaltat el regidor de Serveis Públics.

  Per la seua banda, els responsables de l’empresa de senyalització han comprovat la idoneïtat dels panells escollits per a la reserva de places d’aparcament, les adreces i la prohibició d’estacionar en l’espai limitat a emergències. L’última de les signatures que intervindrà en aquesta actuació serà l’encarregada de la jardineria municipal, que adornarà amb tests l’entorn per a millorar la imatge.

  Aquests treballs se sumen al clos executat per Adif en els voltants de les vies per a evitar l’aparcament de vehicles en el perímetre de seguretat i l’encreuament irresponsable de les vies del tren que podria provocar accidents. L’actuació podria completar-se d’ara endavant amb la instal·lació de més punts de llum en l’entorn per a millorar la il·luminació d’un recinte amb escassa visibilitat.