L’estand de la Diputació en FITUR acollirà fins a 24 presentacions per part dels municipis per a atraure turistes

1422
fitur 2018 estand diputacio

L’estand de la Diputació de Castelló en la Fira Internacional de Turisme FITUR acollirà a partir de demà un total de fins a 24 presentacions d’iniciatives per part dels municipis per a atraure turistes. Així, El Govern Provincial ha programat una completa agenda de treball per a visibilitzar al màxim l’oferta turística de tota la província en este gran aparador turístic tan important per al sector empresarial castellonenc. Serà especialment en quatre espais expositius de l’estand on es realitzen estes presentacions: les dos sales de premsa, la plaça central de l’estand i un espai específicament dissenyat per a acollir demostracions gastronòmiques davall la marca guia de productes autòctons que impulsa la Diputació, Castelló Ruta de Sabor.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que “unim esforços amb els ajuntaments per a presentar de forma conjunta tota l’oferta turística dels 135 municipis de la província en un estand atractiu preparat per a ser un bon espai de treball tant per a empresaris com a institucions. Hem organitzat una agenda completa d’activitats perquè els quatre espais de presentacions siguen aprofitats al màxim per part dels pobles que ho desitgen per a presentar a la premsa, al sector professional o al públic de la fira aquelles novetats que preparen per a continuar millorant la seua activitat turística en els pròxims mesos”.

Tant és així que les dos sales de premsa de 30 metres quadrats cada una, acolliran una intensa activitat, especialment des de demà dimecres i fins a divendres que ve, encara que també alguns ajuntaments presentaran iniciatives el dissabte quan ja la fira és oberta al públic.

Martínez ha fet insistència en què “del que es tracta és d’aprofitar esta gran plataforma per a atraure més oportunitats d’ocupació i d’activitat econòmica als nostres pobles. I això s’aconseguix treballant i remant tots en la mateixa direcció, posicionar a Castelló com un destí de qualitat amb atractius naturals i d’equipament que la situen entre les províncies més atractives del mediterrani”.

Els 14 ajuntaments que han previst presentacions són els següents: Ajuntament de Peníscola, Vila-real, Moncofa, Benicàssim, Castelló, Vall d´Uixó, Nules, Cabanes, Morella, Benicarló, Vinaròs, Llucena, Xert, Orpesa del Mar. Del total de les 24 presentacions, nou seran demostracions culinàries per a posar en valor els productes gastronòmics autòctons de Castelló Ruta de Sabor.

Tres importants presentacions per part de la Diputació
La Diputació de Castelló, i al marge de reunions amb turoperadors i professionals que durà a terme especialment les jornades del dimecres i el dijous, El Govern Provincial tindrà demà dimecres una intensa jornada de treball amb la presentació al sector internacional la marca Castelló Terra de Festivals junt amb els promotors dels grans festivals com a plataformes turístiques en la província.

En eixe sentit, Martínez ha donat més detalls de la intensa jornada de presentacions del dimecres. “A més d’eixe important esdeveniment internacional amb els grans festivals de la província, presentarem al sector turístic la nova edició del certamen literari Lletres del Mediterrani amb els noms dels escriptors que consolidaran este certamen que fa de la literatura el millor suport turístic per als pobles de Castelló. I no deixarem de costat les oportunitats que crea la gastronomia per al turisme, amb la presentació de l’esdeveniment 8 plats 8 xefs a través de la marca Castelló Ruta de Sabor que confirmarà la província no sols com el millor rebost del mediterrani, sinó amb els millors professionals per a fer de la nostra terra el millor destí de turisme gastronòmic”.

Un estand amb l’oferta turística dels 135 municipis
El Patronat Provincial de Turisme de la Diputació disposa d’un estand espai de 163 metres quadrats. La seua distribució s’articula entorn de la promoció i comercialització dels productes turístics definits en el Pla de Màrqueting Turístic de la Diputació, per a la qual cosa s’agruparà l’oferta turística dels 135 municipis de la província per mostradors de producte.

Enfoquem l’oferta al client, perquè quan busque un tipus determinat de turisme trobe en el mostrador tota l’oferta turística que tenim en la província de Castelló d’acord amb els seus gustos e interessos”, ha explicat Martínez.

Així, s’han definit els mostradors següents: costa i nàutica, turisme rural, turisme familiar, turisme de salut, turisme cultural i patrimonial, Castelló Terra de Festivals, Castelló Escenari Esportiu, Castelló Ruta de Sabor i Empreses de Turisme província de Castelló. A més, la Diputació presentarà una nova guia provincial de cicloturisme que se sumarà a les guies provincials que ja tenia de la resta de productes.

Cal tindre en compte que l’oferta turística de cada municipi es distribuirà en el mostrador corresponent, que serà atés per personal de la Diputació i per personal especialitzat en cada producte.