L’èxit del cicle formatiu de truficultura confirma l’interés del projecte Castelló Ruta de Sabor com a via de futur en els pobles

1575
cicle formatiu trufa castello ruta sabor

La Diputació de Castelló ha conclòs ja les jornades trufícoles que han superat totes les seues previsions amb la participació de 180 truficultors de la província en les sessions tècniques que han tingut lloc des de novembre del 2017 en els municipis de Llucena, Morella, Albocàsser, Castelló i Vilanova de la Reina. Amb això, es confirma l’interés del projecte de la Diputació Castelló Ruta de Sabor de posicionar els productes de qualitat de la província com a via de desenvolupament i de futur dels pobles de Castelló. És per això que El Govern Provincial mantindrà enguany el seu servei d’assessorament tècnic per a aquells castellonencs amb plantacions trufícoles amb l’objectiu de fomentar la truficultura i multiplicar el seu efecte dinamitzador en el territori.

El diputat responsable, Pablo Roig, ha destacat la necessitat “aprofitar totes les oportunitats que brinda al nostre interior el cultiu d’este preat fong. L’èxit de públic que hem tingut en cada una de les sessions demostra que hi ha molt d’interés en els nostres pobles per explorar les oportunitats que brinda el cultiu d’este preat fong”.

El diputat ha explicat a més que “entre els participants ha destacat el seu interés per la problemàtica que se’ls planteja en la gestió de truferes silvestres, la seua necessitat ajuda en qüestions tècniques de plantacions truferes i el desconeixement que de vegades tenen a l’hora de realitzar la gestió d’explotacions agràries d’este fong”.

Cal recordar que esta iniciativa forma part de l’impuls del Govern Provincial als recursos que oferix Castelló per a dinamitzar el territori amb tal de multiplicar les oportunitats de desenvolupament de l’interior de la província.

Posicionar l’interior com referent
Cal tindre en compte que este cicle formatiu amb jornades tècniques s’ha dirigit a l’objectiu d’aprofitar tot el potencial de desenvolupament rural de la truficultura i que permetrà que la Diputació sumix arguments a l’hora de “posicionar el nostre interior com referent en la producció i coneixement d’este preat fong obrint-li d’esta manera nombroses oportunitats de futur a estos pobles”, tal com ha assegurat el diputat Roig.

Servei d’Assessorament en Truficultura
Dins de la línia de promoció i posada en valor de la trufa com a element vertebrador del turisme en la zona de l’interior, la Diputació va crear el Servei d’Assessorament en Truficultura per mitjà del qual oferix atenció presencial, telefònica o per e-mail a l’agricultor que compta amb una plantació trufera. “Es tracta de reforçar la trufa com una alternativa econòmica sostenible per a les comarques de l’interior de la província”, ha explicat Roig.

XV Mostra de la Trufa Negra del Maestrat
Este treball de la Diputació per posicionar a l’interior de Castelló com a territori trufícola continuarà els dies 17 i 18 de febrer a Benassal amb la celebració de la XV Mostra de la Trufa Negra del Maestrat Castelló Ruta de Sabor, en la que la Diputació junt amb l’ajuntament del municipi ha planificat diverses sessions formatives que han despertat l’interés d’especialistes de tota Espanya, i la informació de la qual pot consultar-se en www.trufamaestrat.es