Lluïsa Monferrer pren possessió com a nova diputada provincial i assumeix les competències de Joventut, Escorxadors i Escola Taurina

460

La regidora de Borriana, Lluïsa Monferrer, ha pres possessió hui com a nova diputada socialista en el ple que s’ha celebrat en la Diputació de Castelló. Monferrer substitueix a Manel Martínez i assumirà les competències de Joventut, Escorxadors i Escola Taurina.

Ha sigut en el transcurs d’una sessió plenària en la qual per la unanimitat de tots els grups, PSPV-PSOE, PP, Compromís i Ciudadanos, s’han aprovat sengles declaracions institucionals sobre infraestructures i finançament autonòmic.

En la referida al capítol d’infraestructures, el text reclama el necessari impuls als projectes pendents a la província com els trams que han de connectar l’A-7 amb la província de Tarragona a partir de Vilanova d’Alcolea; la finalitzacióde la A-68 amb eixida a Vinaròs; la millora dels accessos al Port de Castelló; el Corredor Mediterrani i el Corredor Cantàbric-Mediterrani. A més, la declaració institucional mostra el rebuig a l’eventual aplicació de qualsevol peatge bla o tipus d’impost per a la utilització i conservació de l’autopista AP-7, via que segons ha anunciat el Govern d’Espanya, quedarà lliure de peatge a partir de l’1 de gener de 2020 al no haver-se renovat la concessió que caduca el pròxim 31 de desembre. Els grups representats en el ple de la Diputació també rebutgen l’aplicació futura de peatges o impostos en altres vies de la província.

En la segona declaració institucional aprovada se sol·licita la convocatòria urgent del Consell de Política Fiscal i Financera per a procedir a la reforma immediata del sistema de finançament. L’objectiu últim és que la Generalitat puga exercir les seues competències i prestar uns serveis fonamentals dignes a la ciutadania. El text pactat pels grups també inclou el reconeixement dels dèficits de finançament que s’han anat acumulant amb el mal funcionament dels diferents sistemes de finançament i l’establiment de mecanismes de compensació perquè el nou model no nasca llastrat. Finalment, se sol·licita la transferència urgent a les Comunitats Autònomes dels recursos retinguts pel Ministeri d’Hisenda.

En el transcurs del ple també s’ha aprovat de forma unànime una moció del Grup Ciudadanos en la qual se sol·licita la incorporació de criteris de sostenibilitat en les inversions que es realitzen en les carreteres.

A l’inici de la sessió, el president José Martí ha comentat que dissabte passat va tindre “l’honor de representar a la Diputació en el ple de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que es va celebrar a Madrid” i que va poder constatar que “dues dels temes que tenim molt presents en la nova Diputació com la despoblació i la inestabilitat financera i la regla de despesa, també van ser protagonistes en els debats i resolucions”.

A més, el president ha expressat la seua pública felicitació a l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, per la seua elecció com a integrant de la Junta de Govern de la FEMP.

COMPARTIR