L’ordenança del cementeri permetrà enterrar a antics veïns d’Almassora

1032

La comissió de Serveis Públics de l’Ajuntament d’Almassora informarà avui de la modificació del reglament del cementeri per a permetre l’enterrament de veïns que no estiguen empadronats en el municipi en el moment de la defunció però ho hagen estat durant 20 anys o més a partir de l’any 1996.

“L’objectiu no és un altre que solucionar una problemàtica que es produïa quan, sobretot, veïns d’edat avançada es marxaven a altres localitats perquè els cuidaren els seus fills o els atengueren en residències de majors i perdien el dret a ser enterrats en el seu poble si en els últims anys havien canviat l’empadronament”, segons l’alcaldessa, Merche Galí.

De fet, l’expedient recorda que “vist que hi ha persones que durant tota la seua vida han residit a Almassora i que en els últims anys de la seua vida s’han traslladat fora del municipi per raons de dependència, s’observa la necessitat de modificar el Reglament de Cementeri perquè aquestes persones puguen ser enterrades en el cementeri municipal”.

Per tant, només s’adjudicaran nínxols per a la inhumació de persones en tres supòsits: que estiguen empadronades a Almassora en el moment de la seua defunció, que no estiguen empadronades en el moment de la defunció però ho hagen estat durant 20 anys o més a partir de 1996 i que no estiguen empadronades però els seus familiars directes (primer o segon grau de consanguinitat o afinitat) sí ho estiguen en el moment de la defunció. En aquests casos, aquests han d’actuar com interessats en la tramitació de la concessió del nínxol.

Visita cementeri Borriana

El regidor de Serveis Públics d’Almassora, Joan Antoni Trenco, ha visitat el cementeri de Borriana al costat del seu responsable municipal, Vicente Aparisi, per a adaptar la maquinària del camposanto local i que els treballadors puguen realitzar les seues funcions més còmodament. Trenco ha agraït la disposició del seu homòleg i dels encarregats del cementeri de Borriana per a mostrar el funcionament dels equips per a inhumació i exhumació de difunts.

COMPARTIR