Marco aposta per un turisme blau que potencie el mar com a atractiu i renove les instal·lacions a les platges

966

L’alcaldessa destaca la construcció de passarel·les que arriben fins a la vora, dutxes i serveis en condicions i esdeveniments com Escala a Castelló

El turisme blau és una de les fortes apostes de l’Acord de Fadrell per a impulsar l’economia local. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha subratllat la seua intenció de potenciar el turisme costaner a través de la millora de les instal·lacions i serveis de les platges i de consolidar esdeveniments familiars com a Escala a Castelló. “A través de l’Estratègia de Turisme Local volem construir un un model de platja intel·ligent, sostenible i accessible per a tots i totes. Tenim unes platges amb molt de potencial econòmic, social i mediambiental, per la qual cosa hem d’aprofitar-lo”, ha explicat Marco.

“Volem augmentar el nombre de dutxes i lavabos i modernitzar les passarel·les perquè arriben fins a la vora del mar amb l’objectiu de garantir l’accessibilitat”, ha accentuat Marco, la qual ha insistit que durant aquesta legislatura “posarem més en valor la zona del litoral”. Així, qüestions com l’arranjament del passeig marítim de les platges del Gurugú i del Serradal, la millora de les casetes dels serveis i la renovació del sistema de canalització de l’aigua a les platges són altres apostes de l’equip de govern per a impulsar el turisme de costa a Castelló.

A més, la primera edil ha destacat que volen consolidar esdeveniments com Escala a Castelló, que va aconseguir en la seua última edició atraure 75.000 visitants amb un impacte econòmic estimat de 2 milions d’euros. Davant aquestes xifres, Marco ha subratllat que “hem deixat de donar l’esquena al mar i això ha donat molt bons resultats al comerç local, així que continuarem donant protagonisme als recursos que tenim en el Grau de Castelló”.

Altres projectes de gran potencial turístic que es troben en marxa i que Marco considera “essencial” impulsar, són l’aeròdrom, el pàrquing d’autocaravanes i els quiosquets de la platja, la “qualitat de la qual i seguretat han de reforçar-se”. “Del que es tracta és d’aprofitar totes la possibilitats del nostre patrimoni natural i de les instal·lacions que tenim per a fomentar un turisme cada vegada més intel•ligent, sostenible i accessible”, ha expressat.

De la mateixa manera, les tres platges de Castelló han renovat la bandera Q de Qualitat gràcies a l’àmplia oferta de serveis que presten, com la zona canina, punts de wifi gratuït, accés per a persones amb alguna discapacitat, serveis públics, dutxes, punts bebé, serveis de neteja, vigilància a través del personal de socorrisme i de la Policia Local, punts de la Creu Roja, biblioteques del mar, punts d’informació, zones esportives i de jocs, ombrel·les i hamaques. Així mateix, també han rebut el distintiu europeu EMAS de medi ambient i les platges del Gurugú i La Pineda posseeixen la bandera de Ecoplayas, la qual distingeix a les platges que destaquen per la seua política de qualitat mediambiental.

COMPARTIR