Marco defensa a la FEMP mesures urgents per a pal·liar els danys del temporal

544

L’Ajuntament de Castelló ha estimat que els desperfectes provocats pel temporal ascendeixen a 665.000 euros
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assistit aquest dimarts a la Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que ha sol·licitat, a través d’una declaració, l’adopció de mesures urgents per a pal·liar els danys ocasionats pel temporal marítim, de pluja i vent que ha afectat multitud de municipis en els últims dies.
Marco ha recordat que l’Ajuntament de Castelló ja ha remés un informe a la Subdelegació del Govern en el qual s’han valorat els danys provocats pel temporal en 665.000 euros, la major part respon als treballs per a adequar les platges, els sistemes dunars, recollida d’algues i reparació dels serveis danyats. “Volem que les nostres platges tornen a la normalitat al més prompte possible, per la qual cosa és necessari que es prenguen les mesures extraordinàries oportunes que ajuden els consistoris a pal·liar la situació creada pel temporal”, ha indicat.
En aquest sentit, l’alcaldessa ha valorat positivament la declaració aprovada per urgència en el si de la junta de govern de la FEMP, que proposa l’adopció de mesures urgents per a atenuar els danys. La declaració planteja la possibilitat d’escometre les reparacions amb el superàvit de 2020, ampliant el catàleg d’Inversions Financerament Sostenibles, sense incórrer en dèficit i sense que l’import destinat a aquest efecte comptabilitze en el sostre de despesa.
La declaració de la FEMP també proposa l’habilitació d’una línia especial de finançament per a pal·liar aquests danys del temporal.
En el cas de Castelló, la principal partida de danys es concentra en l’adequació de platges i sistemes dunars, la reparació dels quals ascendeix a 210.000 euros. A això se sumen altres 175.000 en labors de recollida i eliminació d’algues i 75.000 euros per a reparació de mobiliari, passarel·les, jocs, etc. També s’ha previst una despesa de 150.000 en reparació d’infraestructures hidràuliques.

COMPARTIR