L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha reivindicat hui que la conciliació de la vida laboral i familiar “no penalitze l’apoderament de la dona ni la seua carrera professional”. Així ho ha expressat en el desdejuni ‘Dones amb poder’ en el Casino Antic, juntament amb altres quatre dones que ocupen llocs de responsabilitat a la província, com la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten; la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón; la presidenta de la Cambra de Comerç, María Dolores Guillamón; i la directora de l’Autoritat Portuària de Castelló, Ana Ulloa.
La primera edil ha lamentat els problemes que se’ls pregunten a moltes dones per a conciliar la vida laboral i familiar, el denominat “sostre de cristall” per a arribar a llocs directius o les desigualtats salarials, especialment en les empreses. “Des de les institucions hem de defensar que la igualtat ha vingut per a quedar-se i garantir que les dones tinguen les mateixes oportunitats que els homes”, ha reiterat
.
Marco ha llançat un missatge clar a totes les dones perquè mai donen “ni un pas enrere” en la lluita per la igualtat i a l’hora d’aconseguir els seus objectius personals i professionals. “Nosaltres valem exactament el mateix que els homes, per la qual cosa hem de lluitar per la nostra independència, fer-nos sentir i continuar ocupant llocs de responsabilitat tant en l’àmbit públic com en el privat”, ha afirmat.
En opinió de Marco, un factor clau per a acabar amb les desigualtats de genere és l’educació. També ha incidit en la importància d’establir mecanismes legals perquè hi haja una oportunitat real d’integració de les dones en els espais de poder. “Les dones han d’aconseguir els seus objectius per la seua vàlua i la seua capacitat, però el patriarcat no afavoreix la progressió i la presència de la dona en la societat”, ha afirmat.
Les cinc dones participants han explicat als assistents la seua visió sobre l’estat de la societat castellonenca, les traves que com a dones s’han trobat en la seua carrera professional, així com les possibles mesures que des de les seues respectives institucions es poden realitzar per a combatre la desigualtat existent entre homes i dones.