Marco diu que el Pla General ajudarà a reduir el tràfic en el centre, potenciara l’ús de la bicicleta i promourà més zones 30

928

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, afirma que el nou Pla General permetrà “avançar cap a un model de transport més sostenible i amb més benestar ciutadà”. “Anem a recuperar espai per a les persones i ho farem a través del transport públic, reduint el tràfic en el centre, potenciant l’ús de la bicicleta i implantat més zones 30 per a limitar la velocitat màxima de circulació a 30 quilòmetres per hora”, ha afegit.

Marco ha efectuat aquestes declaracions amb motiu de la Setmana de la Mobilitat, en la qual l’Ajuntament fomenta la participació i sensibilització en l’àmbit del transport sostenible. “El Pla General és una oportunitat perquè construïm una ciutat més amable, que integre la perspectiva de totes les persones, sense diferències de gènere, capacitats o edat”.

Un dels objectius que es va marcar el Govern municipal fa tres anys va ser aconseguir una ciutat en la qual anara més fàcil desplaçar-se. Per açò, una de les primeres decisions va ser reforçar les partides pressupostàries per a millorar el transport públic. D’aqueixa manera, es van revertir les retallades que va imposar l’anterior govern municipal de dretes en el servei.

En el primer semestre d’enguany més de 3,6 milions de persones han utilitzat l’autobús urbans, interurbà i el TRAM. S’han creat noves línies, s’han millorat les freqüències, s’han ampliat els serveis i s’han reordenat els itineraris. També destaca l’engegada de l’abonament Activa’t per a facilitar la mobilitat de les persones en desocupació. “La perspectiva social està present en totes les decisions d’aquest Govern”.

L’alcaldessa considera que “la Setmana de la Mobilitat és una bon oportunitat perquè reflexionem sobre la importància d’aplicar criteris sostenibles en el nostre dia a dia. Tenir un Castelló millor per a viure serà possible si totes i tots fem un esforç. És una tasca compartida entre les administracions públiques i les persones que habiten un territori, cadascun en l’àmbit de les seues responsabilitat i de les seues possibilitats”.

COMPARTIR