Marco sondeja a Brussel·les la captació de més fons per a l’estratègia ‘Transforma Castelló’

1409

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, sondejarà a Brussel·les les vies per a la captació de nous fons Feder. Una delegació municipal ix aquest dilluns per a la capital comunitària amb l’objectiu de conèixer d’a prop les possibilitats d’optar a finançament europeu per a nous projectes de l’estratègia municipal Transforma Castelló que Marco va presentar aquesta setmana en el Casino Antic. “Castelló vol aconseguir una interlocució directa amb les principals institucions comunitàries: Comissió Europea, Parlament Europeu i Comitè de les Regions”, afirma.
L’agenda de Castelló en la UE inclou reunions amb la responsable de Fons Feder de la Direcció general de Política Regional, Laura Hageman, i el president de la Comissió de Cohesió Territorial del Comitè de les Regions, Petr Osvald. Els contactes han sigut coordinats per la Delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les.

“En aquests tres últims anys, l’Ajuntament de Castelló ha establit les línies bàsiques de les noves relacions que volem amb Europa i ara el que ens correspon és avançar cap a una nova etapa”, indica Marco, qui considera que “Castelló reuneix les característiques per a rebre fons europeus que ajuden a transformar la ciutat”. En aquests moments, s’està gestant la pròxima política de cohesió europa de la qual Castelló vol resultar beneficiada.

La reunió amb Hageman té com a principal objectiu conèixer les futures línies de finançament Feder a les quals podrà optar l’Ajuntament de Castelló “per a preparar-nos a optar a la convocatòria en les millors condicions d’èxit”. A més, es donarà a conèixer a la Comissió Europea de primera mà l’estratègia EDUSI de Castelló i el seu impacte urbà. “Anem a traslladar, compartir i defensar a Europa els interessos de la ciutat de Castelló”, diu l’alcaldessa.

Amb Osvald s’abordarà la importància de reforçar el paper de les ciudatats en la pròxima política de cohesió de la UE i se li traslladaran les principals necessitats de la ciutat de Castelló a nivell de política de cohesió. “Castelló vol estar present d’una forma activa en el disseny de la nova política de cohesió”, apunta.

COMPARTIR