Mercavalencia presenta la iniciativa ‘Personal Mercat Shopper’ al mercat de Russafa

1609
bdr

El Mercat de Russafa va ser el marc escollit per Carlos Galiana i Rosa Martínez, president i directora adjunta de Mercavalència, per a la presentació oficial de la nova iniciativa coorganitzada per l’entitat i la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València. De caràcter gratuït i amb vocació de perdurabilitat i servei públic, ‘Personal Mercat Shopper by Mercavalència’ introduirà en l’àmbit de l’alimentació una figura ben coneguda ja en altres sectors comercials, sobretot, el de la moda: la de l’assessor personal de compres. En el cas de ‘Personal Mercat Shopper’, l’assessorament serà grupal, però la seua finalitat serà la mateixa: oferir als usuaris dels mercats municipals de la ciutat que decidisquen participar-hi consells i trucs perquè les seues compres siguen més eficients i saludables, alhora que descobrir-los la història i singularitats de cada mercat i dels seus professionals.

A la presentació va asistir Isabel Lozano, presidenta de la Junta Municipal de Russafa, així com representants d’empreses del barri com L’Horta Pedalea, Ladies and Gentlemen i Guida València, també la presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de València, María José Broseta, el president de l’Agrupació de Falles de Russafa, Guillermo Serrano, i el president i el gerent del Mercat del Cabanyal, a més d’un nodrit grup de veïns i rostres coneguts del barri, com l’artista Ana Elena Pena. Es mostrava d’esta manera el suport dels col·lectius del barri a la seua institució més emblemàtica, el mercat.

La gent de més o menys la meua edat no sap comprar en els mercats”, va afirmar Carlos Galiana durant la seua al·locució, “i sent inclús un certa vergonya d’acostar-se a preguntar al venedor o venedora. Amb ‘Personal Mercat Shopper’, aspirem a eliminar eixa barrera: ajudar-los a que fer la compra siga una experiència accessible, divertida i enriquidora, i que això els anime a continuar acudint als mercats municipals amb regularitat”.

Per a això, es compta amb la participació de Ramón Cabrera, autèntic expert en la matèria que ha fet de la seua passió per comprar en els mercats, una professió: “Per a mi, els mercats municipals són sinònim de qualitat i producte local”, va manifestar, “Són el cor de cada barri”. Cabrera serà l’encarregat de guiar les visites dels grups a cada mercat i d’oferir als participants els consells, receptes i trucs perquè realitzen les seues compres. I tot això, per descomptat, amb la implicació directa dels propietaris i propietàries de les parades: “Ells són els que millor coneixen el producte, i parar-te a xarrar i conéixer-los, i que t’aconsellen, és per a mi un dels majors plaers que oferixen els mercats”, va dir respecte d’això.

bdr

Tota persona interessada a participar en ‘Personal Mercat Shopper’ pot fer-ho demanant torn en l’adreça de correu electrònic mercapolitan@mercavalencia.es, especificant quin és el mercat municipal on desitja rebre l’assessorament. Els responsables de la iniciativa es posaran en contacte a continuació per a fer-li saber el dia i l’hora en què tindrà lloc la visita guiada.

En acabar la presentació, Carlos Galiana es va mostrar “satisfet i il·lusionat amb l’acollida d’una iniciativa que pretén servir no sols per a posar en valor als mercats municipals, sinó també als productes de proximitat i quilòmetre zero que poden adquirir-se en ells i als propis venedors i venedores com a prescriptors d’una alimentació saludable”.

COMPARTIR