Més de 70 efectius vigilaran la seguretat del tancament d’Almassora

520

La regidora de Festes d’Almassora, Isladis Falcó, s’ha reunit aquest matí amb el comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, per a la confecció del dispositiu de seguretat del tancament que obrirà la setmana taurina el dissabte 6 d’octubre i que comptarà amb més de 70 efectius, entre voluntaris i professionals.

Segons han determinat, la carrera comptarà amb 12 voluntaris de Protecció Civil, 16 col·laboradors distribuïts en el recinte, agents de Policia Local, Policia Autonòmica i Guàrdia Civil. El cirurgià Gustavo Traver capitanejarà l’equip de sanitaris que vetlarà per la integritat dels corredors. En aquest sentit, Traver estarà acompanyat per dos infermers en la posta sanitària del carrert San Isidre.

A més, quatre ambulàncies quedaran distribuïdes en les quatre principals eixides del recorregut (Raval, plaça de la Picaora, Portal i infermeria) amb el personal corresponent, complint així l’establit en el decret de bous al carrer de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, l’Hospital General tornarà a ser el centre de referència en cas de trasllat per ferit d’asta de bou, “si bé la posta sanitària serà el punt d’atenció per a primeres cures”, segons ha acordat la regidora amb el doctor Traver.

La carrera partirà dels corrals situats en la plaça de l’Església a les 11 hores, recorrerà el carrer Sant Joaquín per a aconseguir el carrer Colón i vorejar la plaça de la Picaora abans de enfilar Sant Vicent per a concloure en el Portal. A les 12 hores està prevista l’exhibició de dues astats patrocinats per les penyes El Caragol i Aficionats al Bou. A causa d’un recent control sanitari de la ramaderia Sant Martín, el lot escollit per a Almassora finalment procedirà de la finca d’Albarreal a Huelva.

“Malgrat el canvi d’última hora esperem a milers d’aficionats de diferents punts d’Espanya, un fet que suposa un repte per a la seguretat per doble motiu: tant espectadors com a corredors han de seguir un dispositiu coordinat al mil·límetre i respectar les indicacions dels agents”, en paraules de Falcó. Per açò, l’edil es reunirà aquesta setmana amb les penyes patrocinadores i els operaris encarregats del muntatge de les barreres per a tancar el protocol d’actuació del matí del 6 d’octubre.

“Estem multiplicant esforços perquè el recorregut es trobe en les millors condicions possibles en aquest esdeveniment multitudinari”, ha declarat l’edil. En aquest sentit, el muntatge de les barreres començarà la setmana vinent, després que els operaris traslladen els cadafals a la Vila d’Almassora dilluns que ve.

COMPARTIR