Més de 800 atletes populars i discapacitats en la III Carrera “Eliminant barreres” a Alacant

2362

Carrers, places, avingudes i enclavaments especials de la zona centre de la ciutat -com a Estels, Alfonso El Savi, Mercat Central o l’Ajuntament- han sigut transitats hui per més de 800 atletes populars, *marchadores i persones discapacitades en cadires de rodes, per a conscienciar a la població que la ciutat ha d’eliminar barreres arquitectòniques per a convertir-se en més humana i accessible per a tots.

La III Carrera solidària “Eliminant barreres”, impulsada per l’associació Adifia -persones amb discapacitat d’Alacant-, la confederació Cocemfe, i la Regidoria d’Esports s’ha convertit aquest matí en una gran trobada esportiva i social per a evidenciar els drets de les persones amb discapacitat.

“S’ha millorat molt i la major part dels barris estan millor que abans”, ha declarat José Manuel Mateo, president de l’agrupació *Adifia. “Si he d’apuntar una cosa urgent, és que quan particulars o administracions facen rampes per a minusvàlids, han d’evitar fins al mínim desnivell, s’han de construir arran de terra, no deixar un *escaloncito de dos, tres o quatre centímetres per a pujar per elles, la qual cosa ens segueix dificultat el pas”.

“El major rendiment que obtenim d’aquesta carrera és la visibilitat dels nostres problemes”, manifesta Antonio *Ruescas, president de *Cocemfe, la confederació que aglutina a 45 organitzacions de discapacitats o persones amb altres capacitats d’Alacant i província.

“Cal trencar les barreres física de la ciutat i les barreres mentals, perquè tots tinguem l’oportunitat de fer el mateix, segons les nostres capacitats. Fa anys, ningú s’imaginava que en una carrera podrien participar discapacitats i hui ens trobem en la III edició d’Eliminant barreres”.

El regidor d’Esports, José Luis Berenguer, ha precisat que “la participació puja cada any en aquest tipus d’esdeveniments solidaris perquè molts ciutadans volen ajudar a reivindicar aquestes necessitats de cert sector de la població”. “Alacant ha de conscienciar-se a través de l’esport o d’altres mitjans que les persones amb mobilitat reduïda també formen part d’ella. Tots hem de poder usar-la al cent per cent”, assegura Berenguer.

El regidor d’Esports i els màxims responsables de les agrupacions de discapacitats han departit aquest matí en l’Avinguda del Doctor Gadea, en el tram més pròxim a la plaça de Calvo Sotelo, on estava instal·lada l’àrea d’eixida i meta de la prova, al costat de diversos llocs informatius.

José Luis Berenguer ha indicat, sobre la concurrència de corredors i famílies a l’esdeveniments solidari de hui, que “hem ascendit fins a 800 participants, segons ens diu l’organitzador. L’any passat va haver-hi sobre 650, amb el que va per a a dalt la conscienciació de tots sobre l’important que és facilitar l’accessibilitat a tothom”.

Campions

El regidor d’Esports, al costat dels presidents esmentats i la dama d’honor de les Fogueres Alba Martínez, ha pres part en el lliurament de trofeus als guanyadors de les diferents proves.
En la carrera de 5.000 metres, el guanyador ha sigut José Manuel González, de Petrer, amb 16 min. 30 segons. En dones, la campiona d’aquesta distància ha sigut Eva Martín, que ha fet un temps de 19,16.
En la prova de 10 Km, el primer a travessar la meta ha sigut Luis García Sancho, amb un temps de 33,58. En xiques, la guanyadora ha sigut Tamara Baeza, amb 42 minuts i 28 segons.

“Des de la Regidoria d’Esports hem tirat una mà a aquest esdeveniment com sempre, perquè Alacant i el seu Ajuntament sempre estem disposats a ajudar en aquests temes”, ha referit el regidor, per a qui també hi ha hagut que destacar l’ajuda d’altres àrees municipals, com les d’Infraestructures, Trànsit o Protecció Civil, perquè la carrera haja pogut desenvolupar-se amb garanties

COMPARTIR