Mig miler de castellonencs s’apunten al cinema en valencià

714

Mezquita destaca que «hem d’aconseguir normalitzar el consum cultural en la nostra llengua», en la víspera de la celebració del Dia dels Drets Lingüístics al País Valencià

El regidor de Plurilingüisme i Foment del Valencià de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, valora molt positivament l’acollida que ha tingut la última edició del cicle Cinema en Valencià, en què « quasi mig miler de persones han gaudit de les tres projeccions programades amb cintes de qualitat i que s’ha demostrat que desperten l’interés del públic».

En aquesta mateixa línia, Mezquita apunta que «amb accions com la promoció d’experiència cinematogràfiques, hem d’aconseguir normalitzar el consum de productes culturals en la nostra llengua, un consum que estimularà la producció i crearà llocs de treball entre els professionals de la nostra terra». Aquesta és una de les reivindicacions del Dia dels Drets Lingüístics al País Valencià, que se celebrarà demà arreu del territori.

Amb ocasió d’aquesta commemoració , el regidor s’ha compromés a treballar des de l’Ajuntament de Castelló perquè el valencià siga la llengua de comunicació habitual en l’administració pública, a més de «per promoure la llengua pròpia en els nouvinguts que viuen a la nostra ciutat i per potenciar l’ensenyament en valencià amb l’objectiu de cohesionar la societat».

Cal destacar que la darrera campanya de Plurilingüisme i Foment del V alencià orientada a difondre la correcta escriptura de l’expressió «I avant» ha aconseguit que les 1.500 llibretes editades pel consistori s’exhauriren en poques setmanes.

COMPARTIR