Milers de persones gaudeixen de la Ciclovía del litoral d’Alacant en l’inici de la Setmana Europea de la Mobilitat

1259

Ciclovía Alacant va tornar a convertir-se hui en un èxit de participació, i des de primera hora milers d’alacantins van acudir amb bicicleta, patinets, caminant o patins per a gaudir dels nostres carrers tancats al trànsit, des de la Plaça del Mar a l’Avinguda de la Vila Joiosa, i van participar de les activitats i tallers organitzats per l’Ajuntament.

El regidor de Mobilitat, José Ramón González, va acudir hui a Ciclovía i es va mostrar molt satisfet per la gran participació i resposta que aquesta jornada sempre té destacant que “és necessari aconseguir una major implicació de tots per a aconseguir tindre una ciutat més sostenible i habitable, en la qual reduïm la utilització del vehicle privat per altres maneres de desplaçaments com la bicicleta, anar caminant o utilitzar el transport públic, i va animar als alacantins a participar aquesta setmana en l’ampli programa d’activitats”.

L’Ajuntament d’Alacant ha instal·lat el Parc lúdic-infantil amb un rocòdrom, circuit ‘bicis boges’, castells inflables, *pintacaras, manualitats, i els més xicotets han sigut els protagonistes i participat en totes aquestes iniciatives.

A més, també s’han a celebrat activitats formatives, amb tallers com ‘Aprén a muntar amb bicicleta’, un estand on s’assessora i ajuda a reparar la bicicleta, i el ‘*Biciregistro’.

En el taller d’educació viària que ha tingut lloc al parc Infantil de Trànsit la Policia ha ensenyat a molts xiquets a circular de forma segura utilitzat els vehicles adaptats a cadascuna de les edats: correpasillos, bicicletes a pedals, tricicles, cotxes de quatre rodes, bicicletes amb rodes estabilitzadores.

L’Ajuntament al final de la jornada ha sortejat tres bicis i entregat regals als centenars d’assistents que s’han inscrits per participar durant tot el matí, i realitzar el recorregut amb bicicleta en el litoral de la nostra ciutat.

Setmana Europea de la Mobilitat.
Amb Ciclovía Litoral s’inicia el programa d’activitats organitzat per la regidoria de Trànsit per a celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat que té lloc del 22 al 29 de setembre.

Demà dilluns comença l’activitat del Taller d’assessorament per a la reparació de bicicletes, en la Glorieta Sergio *Cardell amb el carrer Historiador Vicente Ramos, de 9.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 20.00 hores, on un mecànic de bicicletes ajudarà els alacantins a reparar-les per a posar-les a punt.

Així mateix durant tota la setmana tindrà lloc aquesta activitat el Dimarts 24, en la Plaça del Sol, Dimecres 25 en Avinguda Doctor Jiménez Díaz, davant de Salesians, el Dijous 26 en Avinguda Jaume I amb carrer Xàbia, i el Divendres 27 finalitza en la Plaça de l’Ajuntament, i es podrà registrar la bici gratuïtament als 170 primers en el *Biciregistro.

Itineraris Per als vianants.
Així mateix es promocionaran els nostres Itineraris Per als vianants, de l’el dimarts 24 al dijous 26 de setembre, amb tres itineraris previstos per a conéixer alguns racons d’Alacant. Els assistents aniran acompanyats de guies que explicaran el contingut de cadascuna d’elles, amb horari de 18 a 20hores.

El dimarts 24: es recorrerà els Arbres singulars en el centre d’Alacant, amb Punt de partida: Plaza Paseíto de Ramiro, el dimecres 25: la Muntanya *Benacantil, el Punt de partida: en *CEAM Benacantil situat al Carrer Vázquez de Mella s/n (Cantonada amb la carretera de pujada al Castell de Sta. Bàrbara), i el dijous 26: Refugis antiaeris de la Guerra Civil, Punt de partida: en el Centre d’Interpretació de la Guerra Civil situat al carrer Portugal escaira amb carrer Itàlia. Informar que aquesta activitat està limitada a un màxim de 20 persones, i els que desitgen participar hauran d’inscriure’s en la web habilitadawww.semanamovilidadalicante.com.

Jornada de Biciescuela.
Per a finalitzar el divendres 27 de setembre s’ha organitzat una Jornada de Biciescuela, en la qual participaran els més joves de tres instituts, està previst que realitzen al matí un itinerari ciclista acompanyats per la Brigada Ciclista fins a la Plaça de l’Ajuntament.

Yincana per Torres de l’Horta.
A més el dissabte 28 de setembre s’ha organitzat la Yincana per Torres de l’Horta amb un recorregut de 13 km amb bicicleta amb la col·laboració de la Brigada Ciclista de la Policia Local, i en horari de 10 a 14hores.

VIII Dia de la Bicicleta de Cadena 100.
La Setmana de la Mobilitat finalitza amb la VIII Edició del Dia de la Bici de Cadena 100, que se celebrarà el diumenge 29 de setembre, i s’organitza com un passeig en família pels carrers de la ciutat durant una hora, amb l’objectiu de fomentar la convivència i l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport saludable i respectuós amb el medi ambient a Alacant.

La preinscripció es pot realitzar en www.cadena100.es/alicante, i té una fi benèfica: ajudar els malalts i a l’Associació Espanyola contra el Càncer aportant un euro per cada inscripció.

El Dia de la Bici comptarà amb dos circuits, un de 10Km dirigit a adults i a xiquets majors de 8 anys amb eixida a les 11 hores que recorrerà carrer Teulada, Gran Via fins a carrer Ciutat León de Nicaragua, carrer Ciutat León de Nicaragua, carrer Pare Esplá, Av. Dénia, carrer Jovellanos, Av. Juan Baptista *Lafora, Plaza *Puerta del Mar, Passeig Conde Vallellano, Av. Loring, Av. Eusebio Sempere, Av. Catedràtic Soler, Av. Alcalde Lorenzo Carbonell, i Gran Via fins a carrer Teulada.

A més s’ha organitzat un circuit infantil a les 10,30 hores dirigit als més xicotets des de l’aparcament de Teulada- per carrer el Camp de Mirra-via de servei de la Gran Via i volta a meta en aparcament del carrer Teulada.

COMPARTIR