Moliner activarà el dilluns 10 milions d’euros com a part de la major inversió històrica de la Diputació als pobles

709

La Diputació aprovarà dilluns que ve 24 de setembre en Ple extraordinari i urgent 10 dels 12,4 milions d’euros d’inversió prevista en el seu II Pla Castelló-135 amb tal d’agilitar aquesta actuació i facilitar als ajuntaments que ja han presentat tota la documentació que puguen iniciar la parteix administrativa i licitació de les obres previstes. Els altres 2,4 milions restants els traurà avant el pròxim Ple ordinari del mes d’octubre. El Govern Provincial agilitarà amb això aquest segon Pla Castelló-135 i materialitzarà el major pla inversor de la seua història als pobles, ja que seran entre els dos plans un total de 24,8 milions d’euros els que arribaran a tots els municipis de la província, al que cal sumar els més de 2 milions dels Fons FEDER de patrimoni que va aprovar el Ple provincial de la setmana passada.

Així ho ha anunciat el president de la Diputació, Javier Molilner, qui ha assegurat que “som aliats dels nostres ajuntaments i volem ajudar-los a agilitar els projectes que preveuen realitzar amb aquesta important injecció inversora. En multiplicar per dos el Pla Castelló 135, multipliquem les inversions, els serveis i les oportunitats per a tots els nostres pobles i durem a terme el major pla inversor municipalista de la història d’aquest Govern. Una inversió que retorna directament en el territori, perquè el 100% dels recursos són destinats a generar valor per a la província de Castelló i ho fem de la mà dels ajuntaments”.

No obstant això, el president ha recordat que la inversió restant, de més de dos milions d’euros s’aprovarà en Ple ordinari “per a incorporar als municipis que estan esmenant la seua documentació”.

I és que la inversió anunciada pel president Moliner s’articula perquè tinga un gran impacte en el territori. “Aquesta inversió històrica permetrà consolidar i ampliar el treball de molts autònoms i petites empreses, moltes d’aquestes inversions en municipis són catalitzadores de l’activitat econòmica municipal”.

Cal recordar que els 12,4 milions d’euros del segon Pla Castelló-135 provenen del superàvit del Govern Provincial, que es destinarà a millorar les oportunitats en tots els municipis de la província.

L’administració que més inverteix a Castelló

Amb les xifres a la mà, el president Moliner ha assegurat que “som l’administració que amb menys recursos estem fent més i millor pels 135 municipis de Castelló. Invertim més que qualsevol altra administració a la província de Castelló. Volem ser més útils, més eficients i consolidar-nos com l’administració que més ha invertit en tots els nostres pobles durant l’última dècada amb l’objectiu de fer de Castelló una terra més justa i pròspera per a tots els castellonencs, visquen on visquen”.

Cal tindre en compte que en 2012 Moliner va aprovar el primer Pla Provincial d’Obres i Serveis, la qual cosa hui és el Pla Castelló 135, amb 3,8 milions d’euros. Hui el Pla Castelló 135 està dotat de 24,8 milions d’euros amb recursos propis de la Diputació.

Una Diputació útil que és líder en el desenvolupament del territori
El president Moliner ha portat fins a les últimes conseqüències la seua màxima de convertir a la Diputació en una administració cada dia més útil al servei del desenvolupament d’una província protagonista.

És per això que el president ha posat l’accent que “ha sigut una obsessió per a nosaltres durant set anys reduir tot allò de la Diputació que no generara valor a la província per a poder augmentar la inversió directa als pobles. Quan la Diputació comptava amb un pressupost de 170 milions d’euros es destinaven 7 milions als plans provincials, hui tenim 135 de pressupost i destinem 24,5 milions”.

COMPARTIR