Moliner jura bandera en l’últim i emotiu acte de la històrica visita de la Guàrdia Real a la província de Castelló

  972

  El president de la Diputació, Javier Moliner, ha participat hui en la jura de bandera civil que s’ha desenvolupat amb motiu de la parada militar que la Guàrdia Real ha celebrat en el Parc Ribalta de Castelló com últim acte de la històrica visita d’este cos d’elit a tota la província.

  Entre centenars de castellonencs, Moliner ha jurat bandera en un acte que, tal com ha destacat, ha sigut “un orgull per a mi poder participar i jurar la bandera, un símbol dels valors que ens unixen com a poble. Ha sigut un moment carregat d’emotivitat i simbolisme, que ha tornat a despertar tant afecte dels castellonencs que han vingut ací com els de tants milers que ens han acompanyat durant tot el cap de setmana en cada un dels actes programats per la Guàrdia Real en els nostres pobles”.

  Un seguiment que s’ha demostrat també en l’exposició de la Guàrdia Real en la Diputació de Castelló que va tancar ahir amb més de 5.000 visites. En estos dies d’exposició, els guàrdies reals han comprovat l’excel·lent acollida d’esta exposició que en el hall del Palau Provincial ha repassat la història i el present de la Guàrdia Real, inaugurant amb això el programa d’actes que el cos ha estat realitzant en els municipis de la província i que han tingut este cap de setmana el seu màxim exponent.

  És per això que Moliner ha reiterat que la presència de la Guàrdia Real en totes les comarques de la nostra província “ha marcat un llaç d’afecte i estima de tota la nostra gent cap al que la Guàrdia Real és i el que representa. Castelló ha mostrat el seu compromís amb els valors de la unitat d’Espanya, de la igualtat dels espanyols que s’encarnen entorn de la figura del Rei Felip VI”.

  Història i present d’un cos de referència mundial

  Des dels seus orígens en 1504 amb la seua creació per iniciativa de Ferran el Catòlic, la Guàrdia Real ha viscut més de 500 anys d’història complint amb la seua missió i unint tradició i modernitat. A través de l’exposició que ha acollit el Palau Provincial s’ha pogut comprovar esta trajectòria que també ha acostat al visitant a la història i actualitat de la monarquia espanyola.

  Tant és així que el president hi ha assenyalat que “coneixer la Guàrdia Real és conéixer els valors patriòtics i solemnes dels que ens sentim tan orgullosos la majoria dels espanyols”.

  La Guàrdia Real està formada per personal de l’Exèrcit de Terra, de l’Exèrcit de l’Aire, de l’Armada i dels Cossos Comuns i constituïx la representació de les Forces Armades davant de sa majestat el Rei. Les seues missions vénen arreplegues en l’article 6 del RD 434/1998: “proporcionar el servei de guàrdia militar, rendir honors i donar escortes solemnes a S.M. el Rei i als membres de la seua Real Família que es determinen, prestant anàlegs servicis als Caps d’Estat estrangers quan s’ordene”.

  COMPARTIR