Moliner pacta amb Renfe que els usuaris de l’AVE a Castelló tinguen proximitats gratuït perquè es beneficie tota la província

1555
moliner renfe cercanies benefici provincia castello

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha pactat amb Renfe que els usuaris de l’AVE Madrid-Castelló tinguen servei de trens proximitats gratuït per a aconseguir que es beneficie tota la província d’esta nova porta d’entrada d’oportunitats. Esta iniciativa permetrà que al comprar un bitllet de l’AVE, l’usuari tinga servei gratuït de rodalia durant tot eixe dia per a poder desplaçar-se a destins de la província de Castelló. Així ho ha explicat el president provincial als mitjans de comunicació en la segona jornada de treball que està mantenint en la Fira Internacional de Turisme de Madrid, FITUR.

L’AVE arribarà a partir de la setmana que ve a la totalitat de la província de Castelló, ja que Renfe oferirà una gratuïtat de tots els bitllets de rodalia en obert a tots els usuaris de l’alta velocitat. Amb això, qualsevol persona que agafes un AVE des de Madrid podrà arribar a l’estació de Castelló i durant tot el dia tindrà la capacitat d’agafar de forma gratuïta un proximitats a qualsevol punt de la província, la qual cosa ens permet afirmar que a partir de la setmana que ve tindrem Alta Velocitat des de Madrid fins a Castelló en tota la província, des d’Almenara i fins a Vinaròs”.

En eixe sentit, Moliner ha fet insistència en el salt qualitatiu que suposa per a la província de Castelló sumar este nou AVE a l’increment de servei de rodalia al nord de Castelló. “Si açò ho complementem amb les oportunitats que al llarg d’estos primers mesos de l’any es van a generar en el nord de la província per passar de quatre trens a dotze trens de rodalia, això fa que l’arribada de turistes de l’alta velocitat no siga una arribada que es concentre només en la capital sinó que puga ser de destí qualsevol punt de la província. I serà amb bitllet gratuït i obert de rodalia, que eren dos condicions que a Renfe sempre li havíem demanat. Gratuït perquè ja s’inclou en el preu de l’AVE, i obert ja que no obliga que qui ho utilitza haja de fer-ho en el tren immediatament posterior a la seua arribada, sinó que puga passar el dia en la capital, o passar unes hores en la capital, menjar en la capital i a la vesprada ja desplaçar-se a qualsevol punt de la província, a qualsevol destí que tinga estació i servei de rodalia”.

Treballant en els paquets turístics de cap de setmana
Moliner ha explicat que ja en esta jornada de treball de fira està unint esforços de la mà del sector turístic i de Renfe per a avançar en les paquetitzacions de l’oferta turístic castellonenc com a destí d’alta velocitat.

Este nou èxit que distribuïx en el territori l’oportunitat que genera l’arribada de l’AVE ens permet treballar ja en paquetitzacions vacacionals que en estos moments estan donant excel•lents resultats en altres territoris. L’arribada de l’alta velocitat t’ubica moltes vegades en nous espais de competència turística que no et permeten altres infraestructures”, ha explicat Moliner.

Amb això, el president s’ha referit a la gran quantitat de turistes que viatgen des de Madrid cada cap de setmana a la cerca d’un destí que els oferisca bitllet de tren, allotjament i experiència turística.

Tots els divendres a la vesprada des de Madrid ixen centenars de persones buscant un destí de cap de setmana que ve directament paquetitzad per Renfe, buscant una experiència o una activitat junt amb l’hotel i bitllet d’AVE. I això és el que ja estem treballant des del Patronat Provincial de Turisme”.

Treballant per continuar millorant l’ocupació turística
No obstant això, el president s’ha referit a l’intens treball que s’està realitzant des del Govern Provincial en FITUR per continuar millorant l’activitat turística provincial de cara a continuar millorant les oportunitats laborals dels castellonencs.

Són múltiples els contactes que estem tenint amb turoperadors de la mà dels empresaris, treballant perquè l’aeroport siga una gran porta d’entrada de turistes per a la nostra província, treballant perquè les dades que enguany han reflectit un creixement molt superior a la mitjana registrada en nacional seguisquen consolidant-se, i que el creixement en turisme estranger podem seguir mantenint-ho, ja que tot això es traduïx en el realment important, que és que les empreses turístiques tinguen cada vegada més mesos obert, més gent contractada, i més temps consolidant ocupació. Eixe és el treball en què hui ens anem a bolcar, i crec que val la pena ja que enguany FITUR està sent una fira tremendament productiva per a la província de Castelló”.