Morella aprova el pressupost de 2018 amb un total de 4.148.047,26 euros

  1239

  El ple ordinari de desembre de Morella va aprovar anit el pressupost per a l’any 2018 amb els vuit vots a favor de l’equip de govern i tres en contra de l’oposició. Els comptes ascendeixen a 4.148.047,26 euros, la qual cosa suposa un augment del 15% respecte de l’exercici anterior. Aquest pressupost prioritza quatre eixos molt importants per a Morella com són l’ocupació, el benestar social, la promoció econòmica i l’any del 54 Sexenni.

  El regidor d’Hisenda, Amadeu Bordàs, ha destacat “l’esforç i el treball que suposa aconseguir un augment del pressupost, sobretot amb la nova Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana, la qual aporta ajudes per a millorar vivendes i el conjunt del centre històric de Morella”. L’edil també ha comentat que “els pressupostos són l’eina per a dur a terme tots els projectes que hem planificat per al nostre poble durant el pròxim any, de manera que s’ha treballat a consciència per adaptar-lo a la millora de la ciutat, el benestar i les necessitats dels morellans i morellanes”.

  Els comptes per al 2018 reflecteixen quatre eixos sobre els quals l’ajuntament de Morella dona la màxima prioritat. D’aquesta manera, l’ocupació, el benestar social, la promoció econòmica i el Sexenni destaquen dins dels projectes plantejats per a l’any vinent. Així, Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha assenyalat que “el pressupost del 2018 és important i positiu per a Morella, a més en un any tan especial per la celebració 54 Sexenni i molts dels projectes que veuran la llum”. El primer edil ha afegit que “el pressupost té un important augment sense apujar els impostos i continuem defensant l’aportació de recursos de les grans empreses com les eòliques, elèctriques o telefòniques instal•lades en el territori”. També ha comentat que “els comptes contemplen una major activitat turística per l’evolució positiva que portem, la celebració del Sexenni i en construccions amb l’arribada de l’ARRU a la ciutat o l’execució de projectes com el CdT”. Finalment, Rhamsés ha aprofitat per a “agrair a l’equip de govern i als serveis tècnics el seu treball intens i continu per a elaborar aquest pressupost”.

  D’altra banda, Rhamsés ha subratllat que “s’han de materialitzar i avançar importants projectes com són la nova carretera N-232 el Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports, millores al Centre de Salut o la SAMU”. Finalment, ha recalcat “l’important treball realitzat durant l’any 2017 sobre el que hem de continuar amb la mateixa línia i millorar”.

  Pla de treball i ocupació
  El 2018 ha previst una planificació ocupacional que contempla la creació de noves borses de treball a Morella com de les àrees de cultura, neteja, brigades i cap de coordinació continuant amb la línia de l’any 2017 amb la que s’han creat més de 35 llocs de treball amb distintes ajudes i col•laboracions entre administracions.

  Promoció econòmica

  La promoció dels diferents sectors econòmics de Morella queda reflectida en l’exercici dels 2018. El sector primari és un dels principals motors de la zona, amb el pla de camins rurals o la Fira que es contemplen en els comptes es pretén millorar les infraestructures i facilitar la seua tasca.

  D’altra banda, en aquest document, destaca l’ARRU amb 400.000 euros que poden arribar al 35% del pressupost de cada obra. Aquesta tracta de donar un impuls a la construcció i millorar el nucli urbà i històric de Morella amb ajudes per a condicionar habitatges, edificis i carrers. Altres punts destacats per a l’exercici vinent són la promoció turística i les millores del polígon industrial Les Casetes que s’estan executant.

  Inversions
  És un dels capítols amb un augment més notable que suposarà més de 540.000 euros. Aquest preveu millores en diferents emplaçaments com la reurbanització del carrer Sant Francesc entre altres, adequació d’edificis d’Ortells; Xiva; Herbeset i La Pobleta, millores al centre dels jubilats, millora de zones esportives com l’adequació de la piscina d’estiu, equipament urbà, zones infantils, el pla de prevenció d’incendis i la rehabilitació del Castell i les muralles.

  54 Sexenni de Morella

  El pressupost del 2018 contempla aquesta celebració tan especial per als veïns i veïnes de Morella. D’aquesta manera, la promoció turística de la festivitat en particular i de la ciutat en general es veu dins del document dels comptes. A més de la despesa que suposa en infraestructures i esdeveniments que acompanyen al Sexenni, així com un pla d’ocupació especial.

  COMPARTIR