Morella inaugura l’exposició Cartografia històrica de la Corona d’Aragó

1394

Morella va inaugurar ahir l’Exposició Cartografia històrica de la Corona d’Aragó de la Universitat Jaume I (segles XVI-XVIII) a les Sales Gòtiques de l’ajuntament. Aquesta compta amb 40 mapes de diferents zones de la Corona d’Aragó que mostren gran quantitat de ciutats i pobles dins d’aquest territori. Així, l’exposició romandrà en aquestes sales fins al 6 de maig.

La inauguració va comptar amb la presència de l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el professor d’Història, Vicent García Edo. Així, l’edil va destacar la “importància d’aquesta exposició que mostra com es distribuïa la Corona d’Aragó amb molt de detall d’una gran quantitat de poblacions”. A més, Rhamsés va agrair “la presència de tots els que han vingut a la inauguració i anime a totes i tots a visitar aquesta exposició tan interessant”.

D’altra banda, el professor va explicar diferents característiques dels mapes que s’exposen, així com les tècniques utilitzades per a dibuixar-los o la feina de recerca per a trobar els mapes originals. A més, Vicent va alabar “les Sales Gòtiques de l’ajuntament que donen un caràcter diferent a aquesta exposició i la contextualitzen de manera que l’espectador s’ha d’apropar als mapes per a adonar-se dels detalls que mostren”.

Les Sales Gòtiques de l’ajuntament de Morella concentren activitats durant tot l’any. Diferents exposicions, xerrades, conferències, congressos o presentacions de llibres tenen lloc en aquest espai. A més, aquestes sales del segle XV es poden visitar per a conéixer de més a prop la història de la ciutat de Morella.

COMPARTIR