Morella presenta la setena edició de Early Music Festival de música medieval

1213

Morella ha presentat la setena edició de l’acadèmia i festival internacional de música medieval i renaixentista Early Music Morella. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Cultura, Rocío Querol, i el director de l’Early Music Morella, Carles Magraner, han realitzat la presentació d’aquesta nova edició. Així, aquest se celebrarà en diferents localitzacions de Morella com la Basílica Arxiprestal o el Convent de Sant Francesc entre el 20 i el 26 de juliol. Així, l’edició del 2018 té com a títol Arrels, amb la intenció de profunditzar en la música renaixentista característica d’aquest festival i acadèmia de música.

A més, aquesta setena edició vol que els xiquets i xiquetes també participen i siguen protagonistes del festival. Així, hi haurà tallers de música i de diferents instruments durant la setmana de l’Early, així com que puguen participar en la Dansa de la mort, actuació que conclou aquest festival de música antiga.

L’Early Music Morella s’ha convertit en un esdeveniment marcat al calendari de la ciutat després de celebrar sis edicions. D’aquesta manera, Rocío ha destacat que “ens alegra comptar un any més amb aquest festival que ompli la ciutat de música medieval en localitzacions emblemàtiques de Morella i ens trasllada a l’Edat Mitjana”. L’edil ha comentat que “cada any hi ha més participació en totes les activitats d’eixa setmana i l’acadèmia compta amb més alumnes en cadascuna de les edicions”. A més, Rocío ha recordat que “durant l’edició passada es va gravar part del disc Quattrocento de Capella de Ministers, el qual va guanyar el Premi Internacional de Música Clàssica en la categoria de Música Antiga, la qual cosa és una mostra de la qualitat del festival”.

Cal recordar que el disc Quattrocento de Capella de Ministers va guanyar el Premi Internacional de Música Clàssica, considerats els Grammy de la música clàssica, en la categoria de Música Antiga el mes de gener d’aquest any. El disc es va gravar, en part, durant el transcurs de l’Acadèmia i Festival Internacional de Música Antiga Early Music Morella, dirigit per Capella de Ministers al juliol del 2017. Quattrocento va competir amb 15 nominats més.

L’Early Music Morella destaca per la qualitat dels professors en els cursos que imparteix. Aquestos són de diferents disciplines i compten amb més de 100 alumnes. A més, cadascun dels concerts és un espectacle únic, sobretot l’últim, el qual conclou el festival, on participen tots els integrants del curs.

El Convent de Sant Francesc, l’església Arxiprestral de Santa Maria la Major o l’Ajuntament són alguns dels emplaçaments que acolliran les activitats de l’Early Music Morella. Tanmateix, el festival compta amb el suport d’importants entitats, com la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, el Centre UNESCO València, la Universitat Jaume I, l’Institut d’Estudis Mediterranis, la Generalitat Valenciana o la Diputació de Castelló.

Finalment, enguany el festival comptarà amb la participació dels Gaiteros de Morella, Carles Magraner, Pino de Vittorio, la Academia de los Nocturnos & Ensemble La Danserye, així com Mara Aranda, Zohar Fresco, Jota Martínez, Abel García i Toni Aparisi entre altres músics i artistes.

Any Europeu de Patrimoni Cultural

L’Early Music Morella, a l’igual del Sexenni, també forma part de l’Any Europeu de Patrimoni Cultural que se celebra durant el 2018. Aquest distintiu contempla diferents iniciatives i esdeveniments rellevants a tota Europa de forma que promou la participació i apropament de tots els europeus al seu patrimoni cultural. Així, tant el Sexenni com l’Early Music Morella són dos clars exemples de la riquesa cultural de la ciutat de Morella.

COMPARTIR