Morella presenta les Jornades de ramaderia extensiva d’esMontañas

2589

L’ajuntament de Morella acollirà els dies 28 i 29 de novembres les Jornades de ramaderia extensiva. L’activació dels recursos econòmics en els territoris de muntanya com a estratègia de desenvolupament sostenible d’esMontañas. Així, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, han presentat la programació d’aquest congrés que busca oportunitats en aquest tipus de ramaderia característica en la zona de Morella i la comarca dels Ports.

Joel ha destacat que “aquestes jornades són molt importants a causa de la quantitat d’explotacions ramaderes que hi ha en la nostra zona, ja que és un dels nostres motors econòmics amb una llarga tradició a la comarca” i ha afegit que “es tractaran els temes que interessen i preocupen al sector”. L’edil ha explicat que “hi ha una intensa agenda de conferències durant els dos dies per analitzar la situació del sector, així com buscar oportunitats a través de les noves tecnologies o la creativitat”. Finalment, Joel ha volgut “animar a totes i tots a participar en aquestes jornades que tindran lloc els dies 28 i 29 de novembre a Morella”.

A més, s’estudiarà l’estat actual de la sanitat i la producció en el sector boví amb ponències com la inaugural amb la Directora técnica Nacional de la Asociación de Productores Vacunos (ASAPROVAC), Na Matilde Moro. Així hi haurà un bloc sobre sanitat i producció i un altre sobre les noves tecnologies en els quals es parlarà de la possibilitat d’un sistema de producció sense l’ús d’antibiòtics o com aconseguir una producció exitosa gràcies a nous programes de fertilització. També es coneixeran experiències concretes que s’estan desenvolupant en l’actualitat en el sector de la ramaderia vacuna i com la tecnologia pot ser la millor aliada dels pastos amb exemples com el revolucionari programa Ixorigué.

Cal recordar que Morella és la Capital de la Muntanya Espanyola 2019 i ha realitzat diferents activitats durant tot l’any amb l’Asociación Española de Municipios de Montaña esMontañas.

COMPARTIR