Nou impuls al turisme patrimonial i a la mobilitat sostenible de Gandia

1227

El co-portaveu del Govern, José Manuel Prieto i el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, han comparegut públicament este matí per a donar compte dels principals temes tractats en la Junta de Govern Local.

Així, el primer dels temes abordats ha sigut la sol·licitud a la Generalitat Valenciana d’una ajuda per a acollir-nos als fons disponibles en el “programa d’Implementació del PMUS. Vies Ciclistes”. El programa PMUS pretén fomentar la mobilitat urbana sostenible i són susceptibles de ser cofinançats pel PO FEDER de la Comunitat Valenciana, programes com el que presenta Gandia i pel qual ha demanat 45.000 €, a càrrec del fons FEDER 2014-2020. L’Ajuntament posaria altres 45.000 € durant dos anys. “Amb la qual cosa, si s’aconseguix l’ajuda en el 2018 i 2019, es podria invertir 180.000 € en la construcció i rehabilitació de carrils bicis de diferents modalitats i anar tancant els diferents circuits fins als 10 anells ciclistes, consensuats amb el grup de treball de mobilitat sostenible. Garantim, d’esta manera també, la seguretat dels usuaris de la bicicleta en la nostra ciutat, que són cada dia més”. Tal i com ha explicat Ródenas, la inversió municipal s’executarà amb independència de l’ajuda, ja que hi haurà consignació pressupostària durant els dos pròxims exercicis.

Un altre dels acords a què hui s’ha arribat, és l’aprovació de la proposta conjunta de la Junta de Govern Local, el coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell i l’edil de Gestió Responsable del Territori en relació a la posada en marxa dels tràmits preparatoris corresponents al Pla Especial de Bé d’Interés Cultural per als espais del Castillo de Bairen i el Morabit, en la categoria de monuments. Esta actuació està lligada de manera directa amb la sollicitud, d’una banda, d’una ajuda de 200.000 €, a càrrec dels fons FEDER 2014-2020 de la CV. D’esta manera, el consistori aportaria altres 200.000 € per a posar en marxa el projecte denominat Habilitació del parc Arqueològic del Castell de Bairen. “La intenció és la restauració d’una part del castell seguint el pla director, però cal destacar també la construcció d’una passarel·la per a vianants i bicis, aèria, que connectaria el polígon Alcodar, més o menys des de la central de Bombers, amb el castell. Aconseguiríem, per fi, la connexió de la platja amb el castell. Es tracta d’un pont de fusta amb estructura metàl·lica, semblant als coneguts com a passos de fauna en altres territoris”, ha anunciat Ródenas.

El segon dels projectes és l’aprovació de la sol·licitud d’una ajuda de 50.000 € a càrrec dels fons esmentats anteriorment. D’esta manera, el consistori aportaria altres 50.000 € per a posar en marxa el projecte denominat Rehabilitació del Morabit com a Centre d’Interpretació de la Serra Falconera, que s’incorporaria a la Xarxa d’Infraestructures Verdes de Gandia, la XIVEGa.

Acabem l’any amb la mateixa línia que hem seguit durant tot el 2017, treballar per la ciutadania i, donat el pla d’ajust, buscar els recursos en qualsevol administració per a millorar Gandia. Bona prova d’açò, són els acords als quals hem arribat hui, que ens permetran fer valdre dos peces fonamentals del nostre patrimoni històric”, ha assegurat Prieto.
Per la seua banda, Ródenas ha recordat que els projectes susceptibles de rebre subvenció han de tindre un caire turístic “i, per tant, repercutiran econòmicament en la ciutat. Estem en un moment clau, fruit del treball de dos anys de planificació i disseny de la ciutat, els seus servicis, pensat a mitjà termini”.

COMPARTIR